Ankara Her Gün Devletin Şefkatiyle Mutlu Oluyorlar

Her Gün Devletin Şefkatiyle Mutlu Oluyorlar

16.11.2017 - 13:18 | Son Güncellenme:

Andırın Kaymakamlığınca yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için başlatılan "Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Projesi" kapsamında 40 kişi her gün devletin şefkatiyle mutlu oluyor Andırın Kaymakamı Koç: "Her zaman vatandaşımızın hizmetindeyiz. Önemli olan burada kamu kaynağının doğru yere gitmesi" Yaşlı bakım hizmeti alan İspir: "Onların bana hakkı geçiyor ama ben nasıl helal ettireceğim"

Her Gün Devletin Şefkatiyle Mutlu Oluyorlar

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta Andırın Kaymakamlığınca ilçedeki yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için başlatılan "Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Projesi" kapsamında 40 kişi her gün devletin şefkatiyle mutlu oluyor.

Haberin Devamı

Yaşlı ve bakıma muhtaç insanların yaşam standartlarını yükseltmek için Andırın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri, ilçe genelinde yapılan titiz bir çalışma ile belirlenen 65 yaş üstü yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin evlerine giderek günlük sobalarını yakıyor, ev temizliği yapıyor ve gündelik ihtiyaçlarını karşılıyor.

Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Geben Mahallesi'nde yaşayan Musa Gürlek'i (78) evinde ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin şefkatli elinin ulaştığı hanelerden tek isteğinin ve dileğinin onların "hayır duaları" olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının gönderdiği kaynakların yerini bulduğuna bizzat evleri ziyaret ederek şahit olduğunu ifade eden Kaymakam Koç, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Yaşlılarımız belli bir yaştan sonra bakıma ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyacın giderilmesi devletin sosyal devlet olmasının da bir gereğidir. Vakfımızın yürüttüğü bu projede her türlü hizmetin yerinde verildiğini, temizlik hizmetlerinin, sağlık hizmetlerinin gerektiği şekilde en ince ayrıntısına kadar düşünülerek yerine getirildiğini memnuniyetle müşahade ediyorum. Her zaman vatandaşımızın hizmetindeyiz. Önemli olan burada kamu kaynağının doğru yere gitmesi."

Koç, proje kapsamında yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların günlük kapılarının çalınarak görevliler tarafından gerekli hizmetlerin yapıldığını kaydetti.

- "Onların bana hakkı geçiyor"

Evinde eşi ile yaşayan Musa Gürlek ise, verilen hizmetten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a başta olmak üzere tüm çalışanlara saygıyla teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Devletimizin şefkatiyle mutlu oluyoruz." diye konuştu.

Görümcesi ile yaşayan 80 yaşındaki Cennet İspir de, yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti anlattı.

Yaşlı ve bakıma ihtiyacının olduğunu dile getiren İspir, "Evimize gelip bulaşığımızı yıkıyorlar, evimizi süpürüp tertemiz yapıyorlar. Allah vesile olandan da yapandan da razı olsun. Memnunum. Onların bana hakkı geçiyor ama ben nasıl helal ettireceğim. Allah onları cennete koysun, onları kazadan, beladan korusun." şeklinde konuştu.