Her Hamle Bir Şey Öğretir.

Her ilerlemenin yönü, ileri doğru olmayabilir. Değişik yönlere doğru yapılan hamleler de ilerleme sayılır. Evrendeki hiçbir şey durağan olmadığı gibi hamlelerimizde durağan olmayacaktır. Örneğin hareket etmeme hamlesi bile ilerleme yolundaki atılmış bir adım olarak kabul edilebilir. Başka bir deyişle; hamlelerimizin yönü ne olur olsun, hepsi de bir sonraki adımın nasıl olması gerektiğine dair açık ve net bir bilgi verir. İçinde olduğunuz hamlenin ilerleme potansiyelinizin bir parçası olduğundan emin olsaydınız nasıl olurdu?

Haberin Devamı

Bence hayattan daha fazla keyif almaya başlardınız. Daha önemlisi hepimizin ihtiyacı olan “umut” hissi var olurdu. Bence umut, yaşam enerjimizin aktive olmasını sağlayan en iyi ilaçlardan biridir. Umut var ise bizi aşağıya çeken enerjiler yerine neşe var olur. Bu yüzden de bizi en çok mutlu edecek hamlelere odaklanmak akıllıca olabilir. Tabii bir de hamlelerin değişik olması konusu var. Her defasında rutinin dışına çıkılmalıdır ki aslında nasıl var olabileceğimiz daha görünür hale gelsin. Özellikle mucizelerin peşinde koşanlardansınız, bilin ki mucizeler şu an yaptıklarınızdan çok yapmadıklarınızda saklanmaktadır.

Hamlelerimize bu bakış açı ve disiplinle yaklaşırsak, aslında hiçbir zaman durmadığımızı, hep ilerleme halinde olduğumuzu daha iyi fark edebiliriz. Önemli olan şu an seçtiğiniz hamlenin ne olduğu ve şu ana kadar biriktiklerinizin sizi nereye götüreceğidir. Sonuç olumlu da olsa olumsuz da her hamlede bir şey öğrenir, netleşir ve yaşamda daha güvenli ilerleriz.

Ve bence “ Tüm Hamleler Kusursuz Mutluluktur” olumlamasını her gün içimizden tekrarlamalıyız.

Her Daim Sevgi ve Işıkla

www.nefestr.com

sibel.kavunoglu@gmail.com