Dünya Her kulvarda Samba!

Her kulvarda Samba!

03.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Futbol denince akla gelen ülke olan Brezilya, Gay Olimpiyatları’na tarihte ilk kez takım gönderme kararı aldı. Paris’te 10’uncusu düzenlenecek organizasyon için takımın kurucuları “Bu, bizim tarihimizdeki en sembolik an. Brezilya’nın gay futbolunu dünyaya tanıtacağız” dediler.

Her kulvarda Samba

Gay Olimpiyatları bu sene 10. kez düzenlenecek. İlk olarak 1982 yılında ABD’nin San Francisco kentinde organize edilen oyunlar, tıpkı Yaz Olimpiyatları gibi dört yılda bir düzenleniyor. İkincisi de San Francisco’da yapılan organizasyon sonra sırayla Kanada Vancouver, ABD New York, Hollanda Amsterdam, Avustralya Sidney, ABD Chicago, Köln Almanya, Cleveland ABD’de gerçekleştirildi. 2014 Cleveland’ın ardından 2018’deki heyecan Paris’te 4-12 Ağustos tarihleri arasında yaşanacak. Cinsel farklılıkları yaşanabilir kılmayı kendisine amaç edinen oyunlarda lezbiyen, gay, biseksüel ve trans sporcular yer alıyor. Paris’teki buluşmada 91 ülkeden 15 bin sporcu 36 spor branşında mücadele edecek.

Haberin Devamı

Bir ilk gerçekleşti

Futbol, basketbol, voleybol, su topu gibi takım sporlarının yanı sıra tenis, yüzme, boks, dövüş sanatları, eskrim, masa tenisi gibi bireysel sporlarda ajandada yer alıyor. Futbol denince akla gelen ilk ülke olan Brezilya da bu seneki olimpiyatlara takım gönderme kararı aldı. Sambacılar’ın ilk kez organizasyona futbol takımı göndereceğine dikkat çekilen Brezilya basınındaki “Bir ilk gerçekleşiyor. Dünya Gay Olimpiyatları’nda Brezilya’nın homoseksüel futbol takımı olacak” ifadeleri kullanıldı.

Toplam 58 sporcudan oluşan bir kafileyle Fransa’ya giden Brezilya, voleybol, plaj voleybolu, yüzme, eskrim, atletizm, bisiklet ve maraton dallarında da temsil edilecek. Futbol takımının kurucusu Andre Machado “Bu, bizim tarihimizdeki en sembolik an. Brezilya’nın gay futbolunu dünyaya tanıtacağız” diyor. Bir sonraki Gay Olimpiyatları 2022’de Hong Kong’da düzenlenecek.

Haberin Devamı

SPONSORLA GİDİYORLAR

Yaz Olimpiyatları’ndan farklı olarak katılımcılar genelde bir eleme sürecinden geçmiyor. Ülkelerden organizasyon komitesine giden bildirimlerle katılımcılar oluşturuluyor. Brezilya’nın gönderdiği futbol takımının kendisine sponsor bulabilen yegane ekip olduğu bu nedenle bu ekibin öne çıktığı vurgulanıyor. Futbolda ABD, İngiltere, Cezayir, Fransa, Meksika, Çekya’nın da bulunduğu 16 takım mücadele edecek. Maçlarda FIFA oyun kurallarına büyük ölçüde riayet ediliyor.