Gündem Her mesaj Berat’ı yaşama bağlayacak

Her mesaj Berat’ı yaşama bağlayacak

29.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

3 kez beyin kanaması geçiren, yürüme, konuşma ve görme fonksiyonlarını kaybeden 5 yaşındaki Berat’ın tedavisi için başlatılan kampanyaya verilecek destek sayesinde hayata tutunmasının yolu açılacak...

Her mesaj Berat’ı yaşama bağlayacak

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan Seğmen ailesinin 5 çocuğundan en küçüğü olarak 18 Nisan 2012’de dünyaya gelen Berat’ın hikâyesi, aynı hastalıkla mücadele eden ailelere örnek teşkil edecek nitelikte.

Haberin Devamı

Yaşıtları kreşlerde sosyalleşip farklı el becerileri ve spor aktiviteleriyle kendilerini geliştirirken, küçük Berat bir adım atabilmek ümidiyle her gün anne ve babasıyla İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna kilometrelerce yol kat ediyor.

Ailesi taşındı

Küçük Berat’ın yaşam mücadelesi doğduğu gün başladı. İhmal sonucu doğumu 4 gün geciken ve anne karnında kendi dışkısını yediği için zehirlenen Berat, doğumdan hemen sonra Ünye’deki özel bir hastanede kuvözde 3 kez beyin kanaması geçirdi, ardından bir hafta yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Her mesaj Berat’ı yaşama bağlayacak
Durumunun ağırlaşması üzerine Samsun’daki özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesine nakledilen Berat, yaşam mücadelesini kazandı. Serebral palsi (beyin felci), epilepsi, sekonder otizm, skolyoz ve yüzde 99 görme kaybı tanısı konulan Berat’ın ailesi, en küçük evlatlarının tedavisi için diğer çocuklarını memlekette bırakarak İstanbul’a taşındı. İki yıl önce serebral palsi uzmanı doktorların uyguladığı tedavilerle, bu hastalıktan kurtulma aşamasında çok büyük yol kat eden küçük Berat, beyninin zekâ bölümünde hasar az olduğu için üst seviye tedavilere cevap verdi.

Haberin Devamı

‘4543’e her mesaj 5 TL

Berat’ın yaşama tutunması için tedavisine Amerika Las Vegas’ta Children’s Hospital of Orange County’de devam edilmesi gerekiyor. Berat’ın müzisyen olan babası Murat Seğmen (42) ve ev hanımı annesi İlknur Seğmen (38), çocuklarının sağlığına kavuşması amacıyla gerekli olan yaklaşık 1 milyon TL’yi bulan tedavi masrafları için valilik izniyle 20 Mayıs 2016’da yardım kampanyası başlattı. Berat’ın yaşam mücadelesine destek vermek isteyen vatandaşlar, telefon hatlarından “4543”e mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabiliyor. Ayrıca Ziraat Bankasında açılan Şube Kodu 0129 HS. NO: 4360 1014-5003 ve IBAN: TR 26 0001 0001 2943 6010 1450 03 yardım hesabına da yardım yapabiliyor.