Siyaset ‘Her şey geçer Türkiye kalır’

‘Her şey geçer Türkiye kalır’

22.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Meclis’te milletvekilleriyle birlikte iftarda bir araya geldi. Erdoğan, “82 milyon Türkiye gemisinin yolcularıyız. Seçimler yapılır, kanunlar görüşülür, söylemler ifade edilir; sonuçta hepsi gelip geçer geriye sadece Türkiye kalır” dedi

‘Her şey geçer Türkiye kalır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün milletvekilleri için Meclis’te düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik mesajı verdi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ev sahipliğindeki iftara CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin daha önce planlanan başka programları nedeniyle katılmadıkları; İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ise milletvekili olmadığı için davetli olmadığı öğrenildi. Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

HER TÜRLÜ TAKDİRİ HAK EDİYOR: Bu meclis, ülkemizin kalkınması, gelişmesi, büyümesi yolunda atılan tüm adımların öncüsü olan, önünü açan meclistir. Bu meclis, milli iradenin üstünlüğü ilkesinden aldığı güçle, ülkemize ve milletimize yönelik tüm saldırıların önünü kesen meclistir. Bunun için bu çatı altında görev yapan her bir arkadaşımız her türlü takdiri hak etmektedir.

OYUNLARI BOZDUK: Son 6 yıldır diğer ülkeler ve toplumlar için oynanan oyunların çok daha fazlası, bize de uygulanmaya çalışıldı. Bunun için terör örgütlerinden ekonomik tetikçilere kadar ellerindeki tüm imkânları kullandılar. Hamdolsun milletimizle, milli iradenin temsilcisi olan meclisimizle, kurumlarımızla birlikte yek vücut olduk, birlikte hareket ettik ve bu oyunları bozduk. Bugün, buradaki şu güzel manzarayı, birliğimizin, beraberliğimizin, uhuvvetimizin bir nişanesi olarak görüyorum.

Haberin Devamı

DEMOKRASİNİN CİLVESİ: Ülkemizdeki siyaset kültürü, zaman zaman çok sert tartışmaları, çekişmeleri, rekabeti beraberinde getirebiliyor. Şayet siyaseti ülkemize ve milletimize hizmet için yapıyorsak bu durum elbette mazur görülebilir; demokrasinin bir cilvesi olarak da kabul edilebilir. Ama başarı için her yolu mübah görenleri asla mazur göremeyiz. Kendi siyasi veya şahsi çıkarları için gerektiğinde darbecilerle, gerektiğinde küresel güçlerle, gerektiğinde terör örgütleriyle birlikte hareket etme yoluna gidenlere milletimiz hiçbir zaman itibar etmemiştir ve inanıyorum ki etmeyecektir.

TÜRKİYE ORTAK PAYDASI: Bugün Türkiye, güvenlikten ekonomiye her alanda kritik bir dönemden geçiyor. Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız bulunuyor. Milletimizin 15 Temmuz’da darbeciler karşısında gösterdiği cesareti, dirayeti, ülkeyi yönetenler olarak bizim de kendi tercihlerimizle ortaya koymamız şart. Bunun için 82 milyon vatandaşımızın her birini, Türkiye ortak paydası altında bir araya gelmeye davet ediyoruz. Demokrasi ve hukukun kuralları içinde yürüttüğümüz siyasi rekabet, bu büyük birlikteliğin engeli değil tam tersi zenginliği olmalıdır.Seçimler yapılır, kanunlar görüşülür, kararlar alınır, söylemler ifade edilir; sonuçta hepsi gelip geçer geriye sadece Türkiye kalır. Hepimizin yapması gereken iş, ezanımızın, bayrağımızın, vatanımızın, özgürlüğümüzün, geleceğimizin ifadesi olarak Türkiye’ye gözümüz gibi bakmaktır. Hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız. İçeride ne yaşanırsa yaşansın, geminin gövdesinin sağlam kalmasına, motorlarının işlemeye devam etmesine, rotasından sapmamasına katkıda bulunmak hepimizin görevidir.

Haberin Devamı

‘Her şey geçer Türkiye kalır’

EKSİKLERİMİZ OLDU: Kendi adımıza büyük ve güçlü Türkiye davasına hizmet etmek için tüm gayretimizle çalıştık. Elbette eksiklerimiz hatta hatalarımız olmuştur. Ama Türkiye’ye kazandırdıklarımızı kimse inkâr edemez. Demokraside ve ekonomide ülkemize sınıf atlattık. Şayet bugün yaşadığımız güvenlik tehditlerini, ekonomik saldırıları, milli birliğimizi bozmaya yönelik tuzakları aşabilirsek inşallah 2023 yılında bambaşka bir Türkiye’de yaşıyor olacağız. Bunun için en önemli görevlerden biri Meclisimize ve burada temsil edilen siyasi partilerimize düşüyor. Gelin ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanan bu büyük oyunu birlikte bozalım. Gelin Türkiye’yi 2023 hedeflerine birlikte ulaştıralım. Gelin büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edelim.

Haberin Devamı

‘Güçler ayrılığı belirginleşti’

Erdoğan, “Milletimiz bugünü ve geleceğiyle ilgili tüm sorumluluğu da yetkiyi de görevi de kendi adına, yasamada işte bu Meclis’e, yürütmede cumhurbaşkanı olarak şahsıma, yargıda da yargı kurumlarına vermiştir. Güçler ayrımı denen bu sistemi ne derece sağlıklı işletebilirsek, milletimizin umutlarına ve beklentilerine o denli iyi cevap verebiliriz. Yeni yönetim sistemimiz, özellikle demokrasinin temelini oluşturan bu güçler arasındaki görev paylaşımını çok daha belirgin hale getirmiştir. Yasamanın da yürütmenin de yargının da güç ve yetki kaynağı bizatihi milletimizin kendisi olduğu için, hesap vereceğimiz yer de orasıdır” dedi.