Kayseri Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi

27.11.2017 - 13:40 | Son Güncellenme:

.

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi

KAYSERİ (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı ve İnsani Yardım Vakfının (İHH) protokolü çerçevesinde okullarda yürütülen Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Kayseri'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneğinin koordinasyonunda Eğitim-Bir-Sen ve İl Müftülüğü desteğiyle yürütülen Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesinin okul koordinatörleri Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir araya geldi.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Malkoçoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Faruk Uzunkoca, Eğitim- Bir- Sen Kocasinan İlçe Başkanı Ali Çakmak, Kayseri İHH proje sorumlusu Musa Yılmaz ve yaklaşık 250 koordinatör öğretmen katıldı.

Malkoçoğlu, yaptığı konuşmada, projenin insani sorumluluğun bir yansıması olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız, gençlerimiz gün geçtikçe bencilleşiyor, elindekini paylaşmak istemiyor. Doğru, güzel davranışlar küçük yaşlarda kazandırılır. Bir arkadaşım anlatmıştı, babası küçükken bir dilenci görüyor, kendisine para veriyor, haydi şunu amcaya ver, diyor. Arkadaşım şimdi diyor ki ‘Babam bana vermeyi, yoksulu gözetmeyi öğretmiş o yaşlarda.’ diyor. İşte bizler de okullarda, değerler eğitimi kapsamında bu projeyi önemsiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız bu projeye 5 yıldır destek veriyor."

Haberin Devamı

Kocasinan İlçe Koordinatörü Enes Durmuş da projenin içeriği ve işleyişi hakkında bilgi vererek, "Sadece Kayseri'de sponsorluk-hamilik sistemi ile 650 Kayserili, 310 Suriyeli ve 92 Doğu Türkistanlı yetime destek veriliyor." dedi.

Projenin para toplama kampanyası olmadığını aktaran Durmuş, "Eğer para toplama kampanyası olsa ayda bir-iki kere para toplar ve bu iş bitirdik. Bizim amacımız çocuklarımızın paylaşmayı, vermeyi davranışa dönüştürmeleridir." ifadelerini kullandı.