Hercai Menekşesi Ne Zaman Dikilir?

Hercai menekşesi pek güzel çiçek açan bir menekşe türüdür. Ancak Hercai menekşesi ne zaman dikilir, ne zaman çiçek açar ve hercai menekşesi bakımı nasıl yapılır bilmeyenler için tek tek hepsini araştırdık.

Hercai menekşesi ne zaman dikilir?

Hercai menekşesi fideleri 1 tl civarında satın alınabilen menekşe fidanlarıdır. Hercai menekşesi tohumu alınarak ve çimlendirilerek de yetiştirilebilir. Tohumları 20-25 günde çimlenir. Ardından yavaş yavaş çiçeklenmeye başlar. Hercai menekşesini ilkbahar ve yaz aylarında dikebilirsiniz. 1 cm derinliğe tohumları atıp üzerini kapattıktan sonra toprağa hafifçe bastırmak gerekir. Sonra can suyu vererek tohumun çimlenmesi beklenir.

Haberin Devamı

Maydanoz tohumu nasıl ve ne zaman ekilir?

Hercai menekşesini yılda 3 kez dikebilirsiniz. Gün ekiminden 5 hafta, bahar ekiminden 8 hafta ve kış ekiminden 20 hafta sonra fideleri çıkar. Don ve soğuk görmemesi önemlidir. Genel olarak sonbahar sonuna doğru ekmek önerilir. Kök gelişi hercai menekşelerinde 10-13 derecede en hızlı gerçekleşir.

Hercai menekşesi ne zaman çiçek açar?

Hercai menekşesi çok yıllık bir çiçek türüdür. Yani bir kere çiçek açıp solduktan sonra çöpe gitmez. Eylülde çiçek açan hercai menekşeleri Haziran’a kadar dayanabilir. Hercai menekşesinin çiçekleri solduktan sonra koparılırsa yeniden çiçek açabilir. Çiçekler ise 10 santime kadar büyüyebilir. Hercai menekşeleri 20-30 farklı tonda çiçek açabilir.

Hercai menekşesi bakımı nasıl yapılır?

Hercai menekşesi ilkbahar menekşeleri gibi değildir. Hafif geçen kış ayında da yaşamaya devam eder. Aydınlık ve yarı gölgeli ortamı sever. Toprakta nem severler. Her türlü toprağa ekilebilirler. Hem evde saksıda hem de bahçede yetiştirebilirsiniz. Geçirgen toprak önemlidir.

Pratikse.com

Facebook/pratikse

Instagram/pratikse