Eskişehir Herkes Bayram, Onlar Ekmek Derdinde

Herkes Bayram, Onlar Ekmek Derdinde

23.04.2018 - 15:18 | Son Güncellenme:

.

Herkes Bayram, Onlar Ekmek Derdinde

Çocuklar tarafından coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sanayide tespih satarak aile ekonomisine katkı sağlayan Emir ve Ozan, yaşıtları gibi bayram kutlamak istiyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta çocuklar tarafından coşkuyla kutlanırken, Eskişehirli Emir ve Ozan ise bugün de çalışmak zorunda kaldı. Yaşıtları ve arkadaşları Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bayramda gönüllerince eğlenirken, 14 yaşındaki Emir ve 13 yaşındaki Ozan sanayide tespih satarak para kazanmanın derdine düştü. Ozan hayalinin polislik olduğunu belirtirken, Emir ise hiçbir hayalinin olmadığını söyledi. Emir Karabulut, "Başka çocuklar gezip eğleniyor. Biz burada çalışıyoruz, geziyoruz sabahtan akşama kadar. Durumumuz kötü olduğu için çalışıyoruz. Tespih satıyoruz. Sanayide geziyoruz akşama kadar. Okuldan çıkınca geliyoruz. Bizim yakın arkadaşlarımız var. Onlar eğleniyorlar. Bize ’niye gelmiyorsunuz’ diyorlar. Biz de durumumuz kötü diye anlatamıyoruz. Kötü dediğimizde dalga geçiyorlar. 23 Nisan bize hediye edilmiş bir bayram. Herkes geziyor, eğleniyor ama biz burada akşama kadar çalışıyoruz. Bazen yorulduğumuz da oluyor ama yine çalışıyoruz. Eve gidince ayaklarımız ağrıyor. Benim hayalim yok ağabey" dedi.

"Gösterilerde halk oyunları oynamak isterdim"
Ozan Acar ise kendilerine adanmış bu bayramda gösterilere katılmak istediğini belirterek, "Zabıtalar tek bizi kovalıyor. Gösterilere katılmak, gösterilerde halk oyunları oynamak isterdim. 23 Nisan’da biz halk oyunları oynamak isterdik. Şu an çalışıyoruz. Benim hayalim polis olmak ağabey" diye konuştu.