Gündem Herkes kalktı o kalkmadı! Soruşturma açıldı

Herkes kalktı o kalkmadı! Soruşturma açıldı

24.03.2015 - 16:55 | Son Güncellenme:

KARAMAN Valiliği, Ermenek Kaymakamlığı tarafından düzenlenen nevruz şenliklerinde Türk Bayrağı’nın yanı sıra Türki Cumhuriyetleri’nin de bayraklarının yer aldığı geçit töreninde tüm protokol üyeleri ayağa kalkarken, ayağa kalkmayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Açıkgöz hakkında soruşturma başlattı.

Herkes kalktı o kalkmadı Soruşturma açıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş İlkıdır da, şube müdürü Açıkgöz’ün, kendisine, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında ayağa kalktığını, ancak bayrak geçiş töreni sırasında başının döndüğünü için ayağa kalkmadığını ve art niyeti olmadığını söylediğini bildirdi.

Haberin Devamı

Ermenek Kaymakamlığı ilçe merkezindeki Hasan Kalan Anadolu Lisesi bahçesinde dün nevruz şenlikleri gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Türk Bayrağı’nın yanı sıra Türki Cumhuriyetleri bayraklarının da yer aldığı geçit töreni yapıldı. Öğrenciler, tarafından taşınan bayrakların protokol önünden geçişi sırasında, Kaymakam Eyüp Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Alver, Belediye Başkanı Uğur Sözkesen’in de bulunduğu protokoldeki tüm davetliler ayağa kalktı. Protokolde yer alan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Açıkgöz’ün bayrak geçit töreninde ayağa kalkmadı. Bayrak geçit törenini izleyen Açıkgöz’ün oturduğu yerden alkışladığı görüldü.

Haberin Devamı

Bayrak geçit töreninde neden ayağa kalkmadığı sorulan Açıkgöz, olayın farkında olmadığını öne sürerek, "Yanımdakiler ağaya kalktı ama niçin ayağa kalktıklarını da bilmiyorum" diyerek kendisini savundu.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Karaman Valiliği de, bayrak geçit töreni sırasında ayağa kalkmadığı gözlenin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Açıkgöz hakkında soruşturma başlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Savaş İlkıdır da, Hasan Açıkgöz’ün, bayrak geçit töreni sırasında ayağa kalkmadığıyla ilgili yayınlanan haberler üzerine Açıkgöz ile bugün görüştüğünü belirtti. Açıkgöz’ün, başı döndüğü için ayağa kalmadığı yönünde kendisini savunduğunu ifade eden İlkıdır, şöyle dedi:

"Çıkan haberler üzerine arkadaşımız Hasan Açıkgöz ile bugün görüştüm. Böyle bir hadisenin niçin yaşandığını sordum. O da, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalktığını ama bayrak geçit töreni sırasında başı döndüğü için ayağa kalkamadığını ve art niyetinin olmadığını söyledi. Arkadaşımın art niyetli olacağını düşünmüyorum. Ama yaşanan hadiseyi gerekli mercilere ilettim."

Yazarlar