Gündem Herkes kapısının önüne bir kap su koysun...

Herkes kapısının önüne bir kap su koysun...

02.08.2015 - 11:16 | Son Güncellenme:

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, herkesin kapısının önüne bir kap su koyması halinde sıcak yaz günlerinde susuzluk çeken hayvanlara büyük iyilik yapmış olacağını söyledi.

Herkes kapısının önüne bir kap su koysun...

Hava sıcaklıklarının artmasıyla su bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarını unutmayan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, belirlenen noktalara su dolu kaplar yerleştiriyor. Sokak hayvanları için seferber olan ekipler, kapları yaz boyunca suyla dolduracak.

Haberin Devamı

SUSUYORUM AMA KONUŞAMIYORUM

Taş, bakanlık olarak, bütün canlıların hayat kaynağı hava, su ve toprağı korumakla ve yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli tedbirleri almakla sorumlu olduklarını anımsattı. Hayvanların türlerine özgü şartlarda hayatlarını sürdürme hakkına sahip olduğunu belirten Taş, "Bizlerin üzerine düşen vazifelerden biri de bütün canlıların yaşam hakkına destek vermek, onlar için sürdürülebilir bir çevre ve gelecek temin etmek için çalışmaktır" ifadesini kullandı.

"Susuyorum Ama Konuşamıyorum Projesi" kapsamında, 2011'de ülke genelinde 40 bin su kabı dağıttıkları bilgisini veren Taş, yine önceki aylarda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle İzmir'de 2 bin su kabının ile 3 otomatik su ve yem odağı dağıtımının yapıldığını aktardı.

Haberin Devamı

Diğer illerde de benzer çalışmaların sürdüğünü ifade eden Taş, sokak hayvanlarının refahını artırıcı çalışmalar konusunda halktan ve sivil toplum kuruluşlarından da destek beklediklerini dile getirdi. "Herkes kapısının önüne bir kap su koyarsa bu sıcak günlerde susuzluk çeken hayvanlar için çok büyük iyilik etmiş olur" diyen Taş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geleceğimiz olan çocuklarımıza, her canlının bu dünyada bulunmasının bir sebebi, hikmeti bulunduğunu ve hayvanların korunmaya muhtaç canlılar olduğunu anlatmalıyız. Onlara hayvan sevgisini aşılamalı ve bu kaplara su doldurma görevini vererek, bu sevgiyi pekiştirmeliyiz. Sıcaklıkların artışıyla ülkemizin her yerinde vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranması gerektiğini hatırlatıyor, hayvanların su ihtiyacının karşılanmasında herkesten destek bekliyoruz."