Cadde 'Herkesin eğleneceği bir film oldu'

'Herkesin eğleneceği bir film oldu'

26.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

‘Çiftlik Bank-Tosun Firarda’ filminde rol alan Burak Alkaş, “Başlı başına trajikomik bir olay. İnsanlar ister istemez ‘Mağdurlarla mı eğleneceğiz, neresi komik?’ diye düşüneceklerdir. Herkesin eğleneceği bir iş yapmaya çalıştık” dedi

Herkesin eğleneceği bir film oldu

Vizyondaki ‘Çiftlik Bank-Tosun Firarda’ filmi, ‘Çiftlik Bank’ ile 130 bin kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçan Tosun ve akıl hocası Cenk’in skandalını anlatıyor. Projede Cenk karakterini canlandıran Burak Alkaş’la filmin detaylarını, ‘Pis Yedili’deki Orço karakteriyle ilgili planlarını ve baba olmanın hayatında neleri değiştirdiğini konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Çiftlik Bank-Tosun Firarda’ nasıl bir film oldu?

Ailecek izleyip, gülüp eğleneceğiniz bir film... Tabii konu Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen Çiftlik Bank olunca insanlar istemez düşüneceklerdir, “Mağdurlarla mı eğleneceğiz?, Neresi komik” diye. Başlı başına trajikomik bir olay. Tabii mağdurlar açısından büyük trajedi, farkındayız. Skandalın perde arkasını izleyicilere göstererek halkı bilinçlendirmeyi amaçladık. Bu projeyle izleyiciye, ‘Gelin, görün, gülün ama bu tarz tuzaklara bir daha düşmeyin!’ mesajını vermek istiyoruz.

Herkesin eğleneceği bir film oldu
- Canlandırıdğınız Cenk nasıl biri?

Saf, temiz kalpli, kendi halinde yaşayan ve parayla pulla pek bir işi olmayan biri. Sosyal medyadan tanıştığı Amerikalı bir kızla beraber olma hayalleri kuran, iyi niyetli bir Anadolu çocuğu.

Haberin Devamı

- Role hazırlık süreciniz nasıl geçti? Dava sürecini takip ettiniz mi?

Dava sürecini takip ettik ve hâlâ da ediyoruz. Ulaşabildiğimiz mağdurlara konuştuk, olayın detaylarını dinledik, nasıl kandırıldıklarına dair fikre sahip olduk. Canlandırdığım Cenk’in bu olaylarla hiçbir ilgisi yok. O da kandırılanlar arasında.

- Siz hiç dolandırıldınız mı?

“Başıma hiç böyle bir olay gelmedi” demek, hayatım boyunca gelmeyeceği anlamına gelmez. Herkesin boş bulunabileceği zamanlar olabilir. Benim boş bulunduğum anı yakalayamadılar demek ki... Ama birçok defa dolandırılma girişimine maruz kaldım.

‘Orço’yu tekrar hayata döndüreceğiz’

- Gündeminizde bu proje dışında neler var?

Melis Babadağ’la ‘İç İçe Geçmiş Çay Kaşıkları’ isimli tiyatro oyunu üzerine çalışıyoruz. Bir de ‘Pis Yedili’ dizisinde canlandırdığım Orço karakteriyle ilgili bir çalışmamız var. O da sürpriz olsun, fazla detay vermeyeyim.

- ‘Pis Yedili’ dizisinin hayatınızdaki yeri nedir?

İlk göz ağrım. Televizyon dünyasında tanınmamı sağlayan, Gani Müjde gibi büyük bir mizah ustasıyla çalıştığım mükemmel bir diziydi. O dönem ‘Pis Yedili’ izleyen çocukların kahramanıydık. Şimdi 15-16 yaşındalar ve hâlâ bana “Orço” diye sesleniyorlar. İşte bizde o yüzen karakteri tekrar hayata döndürecek projeler üretiyoruz.

Haberin Devamı

- Hep hayalini kurduğunuz, Temaşa Sanat’tan da bahsedelim…

Bence konservatuvardan mezun olan herkesin böyle sanat merkezleri açması lazım. İzmir’de Temaşa Sanat Tiyatro Sinema Akademi’yi kurdum. Şimdilik oyunculuk alanında dersler veriyoruz ama amacımız burayı gelecek yıllarda bir sinema akademisine çevirmek.

- 2016 yılında kızınız Destina dünyaya geldi. Baba olmak hayatınızda neleri değiştirdi?

Hayatım daha da renklenmeye başladı. Tanımadığım ve taklitini yaptığım duyguların gerçekleriyle karşılaştım.