Hesaplı parçalarla lüks görünümün sırrı

Haberin Devamı

Pek çok kadın lüks bir görünüm için ünlü tasarımcıların kıyafetlerine mini bir servet ödüyor olabilir. Ama çoğumuz için kıyafetlere uçuk rakamlı bütçeler ayırmak söz konusu değil. Peki, yine de trendi ve kusursuz bir tarza sahip olmak mümkün mü? Tabii ki, gardırobunuzdaki hesaplı parçalarla da ya da akıllı alışverişle lüks bir stil yaratabilirsiniz. Nasıl mı? İşte öneriler…

Süet parçalar
Süet gibi pahalı materyaller her zaman lüks bir görünüm kazandırır ama bazen süet benzeri materyaller de şık ve gerçeğinden ayrılmayacak kadar etkili bir görünüm yaratabilir. Ki pek çok marka koleksiyonlarında gerçek süet yerine suni deri kullanıyor. Önemli olan, seçtiğiniz rengin kıyafetinizle uyumlu bir bütünlük oluşturması…

Balıkçı yaka kazak
Her ne kadar oldukça sade gibi görünse de balıkçı yaka bir kazak inanılmaz şık ve sofistike bir tarzın yaratıcısı olabilir. Bir kez daha hatırlatmakta fayda var, siyah ya da beyaz gibi anti renkli bir kazakla her zaman asil görüneceksiniz.

Yılan derisi
Ayakkabılarınızla etkilemek mi istiyorsunuz? O zaman size önerim, mutlaka piton derisi kısa botlar ya da çizmelerle kombin yapın. En sade görünüm bile bu sayede çekici ve lüks bir tarza bürünecektir. Ancak rengin bu tarzda önemli bir detay olduğunu unutmayın. Doğal yılan derisi tonları yerine satın aldığınız pembe renkli bir çift suni yılan derisi ayakkabıyla antipatik ve ucuz görünmekten kaçamazsınız.

İpek şal
İpek bir şal (alternatif olarak viskoz) her zaman şıklığın garantisi. Üstelik, kalın pamuklu şalların aksine – kıyafetinizle ton sür ton uyumlu olduğunda- sade şıklığın altını çizebileceğiniz lüks görünümü sağlıyor.

Dikkat çekici detaylar
Sezonda özellikle XL kol manşetleri stilinize benzersiz bir görünüm katmanıza yardımcı oluyor. Böylelikle sanki bir tasarım parçasını kıyafetinizle kombinlemişsiniz gibi bir hava yaratmanızda önemli bir detay olarak öne çıkıyor.

‘Oversize’ silüet
Vücut hatlarını ortaya koyan parçalar bazen acımasız olabiliyor. Vücudun her gramını belirginleştiren daracık kesimler yerine istenmeyen bölgeleri saklayabilen bol Marlene kesim pantolonlar, geniş erkek gömlekleri, yumurta formlu mantoların arkasına gizlenmek mümkün. Üstelik böylelikle görüntü, ‘cool’ ve pahalı bir havaya bürünecektir.