Kültür Sanat Heyecanlı bir kaçış serüveni

Heyecanlı bir kaçış serüveni

23.03.2015 - 12:05 | Son Güncellenme:

Hans Christian Andersen Ödülüne layık görülen dünyaca ünlü İtalyan yazar Gianni Rodari’den okumayı henüz öğrenmiş çocuklar için heyecanlı bir kaçış serüveni artı iki Can çocuk yayınları’nda.

Heyecanlı bir kaçış serüveni

Kahramanımız 10’un matematik işlemleriyle başı fena halde dertte. Hatta canını kurtarma derdinde de diyebiliriz! Eksiler, bölmeler derken bu 10’dan geriye ne kalacak?

Zavallı bir 10’dur kahramanımız, tabii ki yalnızca hikâyenin başında bu sayısal değere sahiptir. Öyle ki peşinde bir dolu matematik işlemiyle kendini heyecanlı bir kaçma-kovalamaca hikâyesi içinde canını kurtarma derdinde bulur.

Eksi’ler tıpkı bir kılıç gibi keser ve azaltır, Bölme’ler makas olur, tam ortadan ikiye ayırır. Çarpı’larsa katlayarak mutluluğunu çoğaltır. Ama bu hiç de böyle yazıldığı gibi kolay değildir tabii ki. Çocuklar 10’un bu heyecanlı kaçış serüvenini bir solukta okuyacaklar.

Çocuk edebiyatının en önemli ödülü kabul edilen Hans Christian Andersen Ödülüne 1970 yılında layık görülen dünyaca ünlü İtalyan yazar Gianni Rodari’nin Can Çocuk Yayınları’ndaki kitaplığı giderek büyüyor.

Can Çocuk, Türkiyeli okurları dört yeni Rodari kitabıyla buluşturuyor: Güzel Periler, Kolezyum’u Çalan Adam, Çizgi Roman Faresi, Artı İki. “İlk Okuma Kitapları” dizisinden çıkan tüm bu kitaplar okumayı henüz öğrenmiş çocukları birbirinden renkli serüvenleriyle buluşturacak.

Yazar: Gianni Rodari
Çeviren: Tülin Sadıkoğlu
Resimleyen: Mattia Cerato
Dizi: İlk Okuma Kitapları
Sayfa: 28
Fiyatı: 6,50 TL