Ankara Heykeltıraş Öktem Edremit'te Anıldı

Heykeltıraş Öktem Edremit'te Anıldı

20.12.2017 - 14:00 | Son Güncellenme:

.

Heykeltıraş Öktem Edremitte Anıldı

BALIKESİR (AA) - Geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem için ölümünün 10. yıl dönümünde Edremit ilçesinde etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

67 yaşında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren heykeltıraş Prof. Dr. Öktem için ölümünün 10. yılında, Edremit ilçesindeki Kazdağı Etnografya Galerisi'nde bir anma etkinliği düzenlendi.

Heykeltraşın yakın arkadaşlarından olan fotoğraf eğitmeni Haşmet Demirbil tarafından organize edilen etkinliğe, Öktem’in kızı Pınar Öktem Doğan ve çok sayıda arkadaşı ile hayranı katıldı.

Programda, Prof. Dr. Tankut Öktem’in hayatını ve önemli eserlerini anlatan 8 dakikalık video gösterimi yapıldı.

Öktem’in tüm çalışmalarının yer aldığı kitaptan anlatımlar yapan Demirbil'e Pınar Öktem Doğan da anılarını anlatarak eşlik etti.

Öktem’in en önemli çalışmaları arasında; Çanakkale Şehitliği'nde yer alan Yaralı Asker Anıtı, Amasya Tamimi Anıtı, Zonguldak Maden İşçileri Anıtı, Kastamonu Türk Kadınları Anıtı, Balkan Savaşı Anıtı, Magosa Büyük Özgürlük Anıtı, Atatürk-İnönü-Fevzi Çakmak Anıtı, Nazım Hikmet Heykeli, Uğur Mumcu Anıtı, Deniz Kızı Heykeli, Piyade Atatürk Anıtı ve Seul'de bulunan Sevgi Anıtı yer alıyor.

Haberin Devamı

Tankut Öktem ayrıca, Burhaniye ilçesi girişindeki Kuvayi Milliye Anıtı'nda yer alan tüm heykelleri yaparak ölmeden önce Balıkesir halkına hediye etmişti.