Gündem HGS bakiye sorgulama işlemleri artık çok kolay!

HGS bakiye sorgulama işlemleri artık çok kolay!

11.04.2015 - 14:53 | Son Güncellenme:

HGS kalan bakiye sorgulama ve geçiş ihlali bilgilerini sorgulama işlemleri artık çok kolay! HGS bakiye sorgulama hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

HGS bakiye sorgulama işlemleri artık çok kolay

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) nedir?

Haberin Devamı

HGS; vatandaşların, köprü, otoyol ve otoban gibi yerlerden araçları ile, hızlı ve kesintisiz bir şekilde geçmesini sağlayan bir uygulamadır. Daha önceleri OGS uygulaması ile yapılan bu geçiş işlemleri, artık HGS adı altında hizmet sunmaya devam etmektedir.

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

HGS uygulamanızın kartını bazı bankalar ve PTT şubeleri aracılığı ile doldurabilirsiniz. Çünkü köprü ve otobanlarda ücret ödeme noktaları bulunmamaktadır.

HGS bakiye sorgulama

Eylül 2012 tarihine kadar kullanılan ve geçerliliği olan KGS ve OGS uygulamaları, bu tarihten itibaren yerini HGS uygulamasına bırakmıştır. HGS uygulaması ile köprü ve otoyollardan geçişler akıcı ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. HGS uygulamasından yararlanmak için ise, HGS kartınızı almanız gerekmektedir. HGS kartlarınızı ve HGS kartınızın etiketini, her hangi bir PTT şubesinden ya da karayollarının giriş ve çıkış bölgelerinde bulunan PTT şubelerinden temin edebilirsiniz. Bu işlemler yapılırken dikkat edilmesi gereken nokta, PTT şubesine giderken, ruhsat ve kimliğinizi yanınıza almanız olacaktır. HGS kartınızı kullanarak, köprü ve otoyollardan %20 indirimli olarak geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS kartınızın kalan bakiyesini ise aşağıda anlattığımız gibi öğrenebilirsiniz.

HGS bakiye sorgulamanızı, ister PTT şubelerine giderek yerinde yapabilir, isterseniz de PTT’nin resmi web adresine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer HGS bakiye sorgulamanızı, web üzerinden yapmak istiyorsanız, öncelikle, bakiye sorgulamanızı yapabilmeniz için sisteme üye olmanız gereklidir.

Üyelik işlemleri ise şöyledir;

Öncelikle, www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapınız.

Bu aşamadan sonra, karşınıza gelecek sayfanın üst bölümünün sağında bulunan ve, ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ başlığı ile düzenlenmiş alana geliniz.

Devamında, yeni bir sayfa açılacaktır. Bu açılan sayfada bulunan ve ‘Üye Olun’, ‘Şifremi Unuttum’ ve ‘Aktivasyon İletisini Kaybettim’ başlıkları ile düzenlenen bölümler arasından, ‘Üye Olun’ yazan başlığa tıklayınız.

Haberin Devamı

Ardından, T.C kimlik numaranızı ya da Vergi numaranızı ve kendinizin belirlemiş olduğu şifrenizi, buradaki ilgili bölümlere yazınız.

Şifre aldıktan sonra, onay işlemleri için tekrar bu şifrenizi yazınız.

Ve devamında ekranda yer alan güvenlik kodunu yazınız.

En son aşamada ise ‘Üye Ol’ seçeneğini işaretleyiniz.

Böylece üyelik işlemlerinizi yapıp, üye olduktan sonra, HGS bakiye sorgulamanızı ise aşağıda anlatıldığı şekli ile yapabilirsiniz.

HGS bakiye sorgulaması yapmak için öncelike, www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapınız.

Burada ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ yazan bir sayfa açılacaktır. Bu alanı tıklayınız.

Devamında bu sayfadaki, ‘e-posta’, ‘şifre’ ve ‘güvenlik kodu’ bölümlerini doldurunuz.

En son işlem olarak, ‘Giriş Yap’ seçeneğine tıklayınız.

Böylece, bu işlemlerden sonra, HGS bakiye sorgulamanızı yapabilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama

İnternet aracılığı ile, PTT müşteri hizmetleri sayfasına giriş yaparak, HGS bakiyenizi sorgulatabilmenizin yanı sıra, HGS uygulamasından faydalanırken, bilerek ya da bilmeden yapmış olduğunuz yasa dışı geçişlerinizi de öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemlerinizi, PTT müşteri hizmetleri sayfası olan www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yaparak ve burada her hangi bir üyelik işlemi yapmadan gerçekleştirebilirsiniz. Belirtmiş olduğumuz bu sayfaya giriş yaparak; var ise, ceza ya da cezalarınızın tutarını, kesildiği saatini, konumunu, tarihini ve cezanızın ya da cezalarınızın son ödeme tarihlerini örenebilirsiniz. Bu sayede, çok geç olmadan ve daha fazla zarara uğramadan, HGS geçiş ihlali durumunuzu öğrenmiş ve ona göre tedbir almış olursunuz.