Gündem HGS bakiye sorgulama, trafik cezası sorgulama ve online ödeme nasıl yapılır?

HGS bakiye sorgulama, trafik cezası sorgulama ve online ödeme nasıl yapılır?

04.01.2016 - 23:50 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulamanızı öncesinde yaparak zor durumda kalmamış olursunuz. Trafik cezası sorgulama ve ödemenizi de online yaparak vakit kaybetmemiş olacaksınız. Ayrıntıları haberimizde.

HGS bakiye sorgulama, trafik cezası sorgulama ve online ödeme nasıl yapılır

Modern yüzyılda teknolojik alanda yaşanan hızlı gelişmeler ile birlikte artık yaşamın her alanında teknolojik yenilikler ile karşı karşıya kalınıyor. Özellikle de modern yüzyılda son derece aktif bir şekilde kullanılmakta olan modern teknoloji ile birlikte trafikte bulunan araç sayısında da önemli oranlarda artışlar yaşanıyor. Son yıllarda Türkiye’de karayollarında ortaya çıkan trafik yoğunluğunun en temel kaynaklarından birisi olarak da kesinlikle trafikteki araç sayısının yüksek oranlarda artış göstermesidir. Bunun dışında daha pek çok etken bulunuyor olsa da trafikteki araç sayısının büyük bir hız ile artış göstermesi önemli oranlarda sorunlara yol açıyor. Özellikle Türkiye’de karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş sistemlerinde artık eskiyen ve araç yoğunluğunu kaldırmayan ücretli geçiş sistemleri de araç trafiğinde son derece olumsuz etkiler yaratıyor. Bu nedenle de günümüz modern çağında araç sürücülerine daha modern ve daha kaliteli hizmetler sunacak yeni bir köprü ve otoyol ücretli geçiş sistemi geliştirildi. Araç sürücülerinin çok daha modern bir hizmet alabilmesini amaçlayan ve trafikte yaşanan araç sıkışıklığının büyük oranda önüne geçilebilmesi amacı ile Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

PTT Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak çalışmalar soncunda geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi özellikle mobil teknolojisine ek olarak internet üzerinde yer alan HGS bakiye sorgulama gibi yan hizmetleri ile de araç sürücülerine önemli avantajlar sağlıyor. Bu şekilde araç sürücülerinin karayollarında bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılan OGS ve KGS gibi eskide kalan ve yeterli altyapıya sahip olmayan ücretli geçiş gişelerinin yaratacağı sorunlardan kurtulabiliyor. Günümüz modern teknolojisinin aktif şekilde kullanıldığı mobil bir ücretli geçiş sistemi olan Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında araç sürücüleri artık eski ücretli geçiş sistemleri olan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araçlarını durdurarak, gişede kart okutma çilesiyle uğraşmak zorunda kalmıyor. Modern mobil teknolojiye sahip olan Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte araçların ön camında görünen bir noktaya yapıştırılacak HGS etiketi ile HGS ücretli geçiş gişeleri, aracın geçişi sırasında iletişime geçerek, geçiş ücretini otomatik olarak aracı durdurmaya gerek kalmadan gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücülerinin her zaman hızlı, kaliteli ve pratik hizmetler alabilmesini sağlayabilmek amacı ile günümüzde internet teknolojileri pek çok alanda olduğu gibi Hızlı Geçiş Sistemi hizmetlerinde de aktif olarak kullanılıyor. Böylelikle araç sürücüleri internet üzerinde yer PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden birkaç dakika içerisinde online HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Araç sürücülerinin internete erişim sağlayabildikleri her yerden kullanabildikleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalındaki online hizmetler ile HGS kart bakiyesinin durumu nu her zaman güncel olarak takip edebilme imkanına sahip olunabiliyor. HGS kart bakiyesi güncel durumunu öğrenebilmek için araç sürücüleri internete erişim sağlayabildikleri her yerden internette PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasındaki online hizmetlere üye olarak, birkaç dakikada HGS kart bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Araç sürücüleri bu tip dijital hizmetleri ile Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında bakiye yönetimlerini çok daha kolay bir şekilde yapabiliyor ki özellikle HGS bakiye yükleme işlemleri son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu durum araç sürücülerinin önceki geçiş sistemleri OGS ve KGS gibi sistemlerde yaşadıkları bakiye yönetim sorunlarının da önüne geçilebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alna PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyor. Özellikle araç sürücülerinin HGS ücretli geçiş gişelerinde yaptıkları herhangi bir yasadışı geçişten kaynaklı geçiş ihlallerinin bulunup, bulunmadığını bu şekilde öğrenebilmeleri sağlanabiliyor. İnternet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından geçiş ihlali sorgulamaları herhangi bir üyelik ya da şifre gerekmeden kolay bir şekilde sadece araç plaka bilgisi ile gerçekleştirilebiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde artık araç sürücüleri HGS dışında da online hizmetlerden yararlanabiliyor. Özellikle araç sürücüleri internet üzerinden son derece pratik bir şekilde trafik cezası sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Araç sürücülerinin herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını kolay bir şekilde öğrenebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde trafik cezası sorgulama işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web portalındaki e-hizmetler sayfasında yer alan Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama ekranından yapabiliyor veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalında yer alan ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranında kolay bir şekilde gerçekleştirebilmek mümkündür. Ayrıca online trafik cezası ödeme işlemleri de gün içerisinde 02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığıyla yapılabiliyor.