Gündem HGS bakiye takibi ve geçiş ihlali öğrenme

HGS bakiye takibi ve geçiş ihlali öğrenme

26.03.2015 - 11:48 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali öğrenme işleminizi online olarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Online HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında bilmeniz gerekenleri haberimizde sizler için derledik!

HGS bakiye takibi ve geçiş ihlali öğrenme

Karayolları üzerinde köprü ve otoyollarda bulunan ve trafik yoğunluğuna hatta trafiğin durma noktasına gelmesine yol açan OGS ve KGS ücretli geçiş gişelerinde yaşanan bu sorunun çözümü için teknolojinin hızlı gelişim ivmesinden yararlanıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü, PTT Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ortaklaşa yürütülen çalışması ile birlikte uzun süredir üzerinde çalışılan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) sistemi geçtiğimiz yıl tüm köprü ve otoyol gişelerinde hayata geçirildi.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

OGS ve KGS gişelerinden geçişler sırasında araç sürücülerinin durarak kartlarını cihazlarda okutmak ile uğraşmaları zaten son derece yoğun trafiğin bulunduğu köprü ve otoyol gişelerinde trafiğin kilit durumuna ulaşmasına yol açıyor. Bu durumun yaratmış olduğu trafik sorununu çözmesi amacı ile araç sürücülerinin gişelerde durmalarına gerek kalmadan ödemelerini yapabilecekleri bir geçiş sistemi yeni nesil teknolojiden yararlanılarak geliştirildi. HGS ile birlikte araç sürücüleri, HGS gişelerinden otomatik ödeme ile geçiş yapabiliyor. Mobil teknoloji sistemleri sayesinde HGS gişelerinden geçişler esnasında aracın ön camına yapıştırılmış HGS çipli etiketi ile HGS bakiye limitinden geçiş ücreti otomatik olarak durmaya gerek kalmadan düşülüyor.

Haberin Devamı

HGS çipli etiketi PTT şubelerine yaptığınız araç ruhsatınız ve kimliğiniz ile bireysel başvurularınız sırasında HGS kartı yanında veriliyor. HGS kartı ve HGS çipli etiketinizi böylelikle PTT şubelerinden kolaylıkla alabiliyorsunuz. PTT Müşteri Hizmetleri HGS bakiye yönetiminde de önemli hizmetlere başladı. HGS kartında bakiye azalması veya tükenmesi durumunda kart alımında vereceğiniz cep telefonu numarasına bildiri mesajı gönderiliyor. Ayrıca HGS bakiye sorgulama işlemlerinde de önemli kolaylıklar bulunuyor.

Yeni geçilen Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte HGS bakiye sorgulama ile bakiye yönetiminizi PTT Müşteri Hizmetleri Destek Hattı aracılığı ile yapabileceğiniz gibi PTT şubelerine giderek de yapabiliyorsunuz. Ayrıca gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kullanan PTT Müşteri Hizmetleri’ nin internet sayfası üzerindeki müşteri hizmetleri ekranına ‘üyelik’ sayfasından ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta adresi’ ve ‘şifre belirleme’ ile üye olarak HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

HGS bakiye sorgulamanızı bu dijital hizmet kolaylığı ile düzenli olarak yapmanız oluşabilecek bakiye yetersizliği ve bakiye tükenmesi gibi durumlar ile HGS gişelerinden geçişler esnasında sürpriz bir şekilde karşı karşıya kalmazsınız. Hızlı Geçiş Sistemi’nde karayolları üzerinde yer alan köprü ve otoyol geçişleri sırasında karşı karşıya kalabileceğiniz yasadışı geçişlerinize ilişkin olarak HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de dijital platformda kolayca yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

PTT Müşteri Hizmetleri online internet sayfasında yer alan HGS geçiş ihlali sorgulama ekranından sadece plaka numarası bilgisi ve güvenlik resmi doğrulaması ile Hızlı Geçiş Sistemi yasadışı geçişlerinizden doğan cezanızın bulunup bulunmadığını öğrenebiliyorsunuz. HGS geçiş ihlali cezalarınızın ödemesini zamanında yapabilmeniz için ve sürpriz bir şekilde HGS geçiş ihlali cezası ile karşı karşıya kalmamanız için HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerinizi de düzenli olarak yapmanız son derece önemlidir.