Gündem HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?

13.02.2018 - 10:46 | Son Güncellenme:

Sürücülerin köprüler ve otoyollardan daha hızlı geçiş yapmasını sağlayan sisteme, HGS denir. HGS kartında yeterli bakiye olmadan geçiş yapılırsa, ihlalli geçiş sayılır. İhlali geçiş için de sürücülere ceza kesilir. HGS bakiye ve ceza sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır

HGS bakiye sorgulama; PTT, e-Devlet, telefon ve bankalar aracılığı ile gerçekleştirilebilir. HGS kartlarında sürekli olarak bakiye bulundurulması gerekir. Kartında bakiye olmadan geçiş yapan sürücülere ceza kesilir. Kart için otomatik ödeme talimatı verilerek, ihlalli geçiş sonucunda kesilecek cezanın da önüne geçilebilir. Bakiye yükleme işlemleri, PTT şubesi ve mobil uygulamalardan gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

HGS bakiye sorgulama; e-Devlet, PTT telefon ve bankalar aracılığı ile yapılabilir. Kullanıcılar tarafından en fazla kullanılan sorgulama seçeneği, e-Devlet’tir. e-Devlet ile HGS bakiye sorgulama için; turkiye.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. Giriş işleminin ardından, e-Hizmetler bağlantısından PTT Genel Müdürlüğü menüsüne girilir. Menüde bulunan ‘’HGS Bakiye Sorgulama’’ seçeneğinden sorgulama işlemi yapılabilir.

PTT ile bakiye sorgulama, ptt.gov.tr internet sitesinden yapılır. Ana sayfada bulunan ‘’HGS Bakiye Sorgulama’’ bağlantısı üzerinden kalan bakiye sorgulanabilir. Telefon ile HGS bakiye sorgulama; 0580 460 60 60 ya da 444 1 778 numaralı telefonlardan yapılabilir. Bankalar ile sorgulama ise; bankaların şubelerinden, müşteri temsilcilerinden ve mobil uygulamalarından gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

HGS CEZASI NASIL SORGULANIR?

HGS ceza sorgulama, PTT internet sitesi ya da e-Devlet uygulamasından yapılabilir. e-Devlet üzerinden ceza sorgulaması için, turkiye.gov.tr internet sitesinden giriş yapılır. Giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısından PTT Genel Müdürlüğü menüsü açılır. Menüden ‘’HGS Geçiş İhlalli Geçiş’’ bağlantısı kullanılarak sorgulama tamamlanabilir. HGS ceza ödemesi ise; bankaların şubelerinden, mobil uygulamalarından ve internet bankacılığından yapılabilir.

HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlı olduğu için, ücretlendirmeler de plaka üzerinden yapılır. Bu nedenle HGS kartları başka araçlarda kullanılamaz. Aracını satan kişiler, HGS kartlarını iptal ettirebilir. İçerisinde kalan bakiyeleri de yeni HGS kartlarına PTT şubeleri aracılığı ile aktarabilir ve kullanabilirler.