Gündem HGS Bakiye Yükleme, Sorgulama Ve HGS Geçiş İhlali Sorgulama

HGS Bakiye Yükleme, Sorgulama Ve HGS Geçiş İhlali Sorgulama

26.05.2015 - 14:16 | Son Güncellenme:

HGS bakiye yükleme, sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri artık internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama ile bakiye durumunuzu internet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiler bu haberde!

HGS Bakiye Yükleme, Sorgulama Ve HGS Geçiş İhlali Sorgulama

Ülkemizde son zamanlarda trafik anlamında bir yoğunlaşma olmaktadır. Trafikte köprü ve karayolu geçişlerinde önceden OGS ve KGS sistemleri kullanılmaktaydı. OGS sistemi yani otomatik geçiş sistemi ve KGS sistemi yani kartlı geçiş sistemlerinde geçiş sırasında kuyruk ve sıralar oluştuğu için devlet yeni bir sistem geliştirmiştir. KGS ve OGS sistemlerinin birleşmesi ile HGS sistemi yani hızlı geçiş sistemi kurulmuştur. HGS sistemine geçildikten sonra köprü ve otoyol geçişlerinde durmadan hızlı bir şekilde geçiş yapılabilmektedir. HGS sistemi ile ilgili tüm işlemler ülkemizde bulunan bütün PTT şubelerinden yapılabilmektedir. Sürücüler PTT şubelerinden ilk olarak HGS sistemini kullanabilmek için bir çip almaktadırlar. PTT şubelerinden aldığınız çipi aracınızın ön camına taktığınız zaman köprü ve otoyol geçişlerinde durmadan seri bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Köprü ve otoyol girişlerinde sistem bu çipi okuyarak durmadan seri bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. HGS sisteminden yararlanabilmek için PTT şubelerinden sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Sisteme kayıt ettiğiniz telefona HGS ile geçiş yaptığınızda bakiye azalma durumunda veya bakiye bitme durumunda sistem tarafında bilgi mesajı gelmektedir.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS bakiye sorgulama işlemini PTT şubelerine giderek bazı bilgilerinizi vererek yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini PTT şubelerine giderek yapabileceğimiz gibi PTT HGS müşteri hizmetlerini arayarak da bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Gelişen internet teknolojisini ülkemizde neredeyse bütün kurumlar kullanmaktadır. PTT de interneti iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. HGS bakiye sorgulama işlemini internet üzerinden online olarak gerçekleştirebilmek için PTT kurumunun geliştirmiş olduğu HGS müşteri hizmetleri sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

PTT kurumunun HGS müşteri hizmetleri internet sayfasına giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan müşteri hizmetleri giriş linkini tıklamalısınız. Bu bölüme girdikten sonra bazı bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekmektedir. Bu bölüme ilk sisteme kayıtlı olan e-posta adresinizi girmeniz gerekmektedir. Daha sonra şifrenizi sisteme girdikten sonra son olarak da ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz. Tüm bu bilgileri sisteme girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra da HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sisteme kayıtlı üyeliğiniz bulunmuyor ise sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Bu bölüme bazı bilgilerinizi girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu bölüme T.C. kimlik numaranızı veya vergi numaranızı, kullanmakta olduğunuz e-posta adresinizi ve giriş yapmak için kullanacağınız şifreyi 2 kere girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de PTT kurumunun HGS müşteri hizmetleri sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinin ana sayfasında bulunan HGS geçiş ihlali sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sisteme sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girmeniz gerekmektedir. Aracın plakasını girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz.