Gündem HGS Bakiye Yükleme ve HGS Geçiş İhlali sorgulama nasıl yapılır?

HGS Bakiye Yükleme ve HGS Geçiş İhlali sorgulama nasıl yapılır?

11.10.2015 - 22:42 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama yaparak HGS geçiş ihlali yapmanızı engelleyebilirsiniz. Eğer yaptıysanız HSG geçiş ihlali sorgulamanızı da yine online biçimde yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden görebilirsiniz.

HGS Bakiye Yükleme ve HGS Geçiş İhlali sorgulama nasıl yapılır

Hızlı Geçiş Sistemi’nin ya da kısaca HGS uygulamasının amacı, otoyol, otoban ve köprü gibi geçiş noktalarından daha hızlı ve sorunsuz şekilde geçiş yapılabilmesini sağlamaktır. HGS sayesinde, trafik sıkışıklığı yaşanmadan ve kesintisiz bir şekilde geçiş imkanı sunulmuş olmaktadır.

Haberin Devamı

HGS uygulamasından yararlanabilmek için ve trafiğin kilit olabileceği noktalardan geçmek yerine, HGS uygulamasının olduğu noktalardan geçebilmek, bir nebze de olsa trafik çilesini hafifletebilmek için yapılması gereken işlem, bir HGS kart sahibi olmaktır. HGS kart ise, bazı anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerinden temin edilebilmektedir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

HGS bakiye sorgulaması

HGS bakiyesi, tıpkı ulaşım için kullanılan toplu taşıma araçlarında yararlanılan, akbil, ankarakart ya da izmirkart gibi kartların bakiyesi gibi işlemektedir. Yani, HGS kartın her kullanılmasından sonra, geriye kalan miktar da bir bakiye göstergesi olacaktır.

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulaması yaparak ne kadar bakiyeniz kaldığını öğrenebilmeniz de mümkündür. İster PTT şubelerine giderek, isterseniz de yine PTT aracılığı ile ama bu defa PTT’nin internet sayfasına giriş yaparak, HGS bakiye sorgulamanızı gerçekleştirebilir ve ne miktar bakiyeniz kaldığının bilgisine ulaşabilirsiniz.

İnternet üzerinden HGS bakiye sorgulaması yapabilmek için yapılması gereken ilk işlem, HGS uygulamasının web sistemine üyelik kaydı yaptırmak olacaktır. HGS uygulamasının web koluna üye olabilmek için yapacağınız işlemler şöyledir;

? HGS’nin web uygulamasına üye olabilmek için öncelikle, www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapınız.

? Daha sonra, açılacak olan yeni sayfanın üst sağ bölümünde bulunan ve, ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ yazan alana geliniz.

? Ardından, açılan başka bir yeni sayfada; ‘Üye Olun’, ‘Şifremi Unuttum’ ve ‘Aktivasyon İletisini Kaybettim’ başlıkları ile bulunan bölümler arasından, ‘Üye Olun’ yazan bölüme tıklayınız.

? Daha sonra, T.C kimlik numaranızı ya da Vergi numaranızı ve kendinizin belirlemiş olduğu şifrenizi, burada yer alan ilgili kısımlara doldurunuz.

? Sonrasında, onay işlemleri için tekrar belirlediğiniz bu şifreyi tekrardan yazınız.

Haberin Devamı

? Devamında, sayfada bulunan güvenlik kodunu da ilgili alanlara yazınız.

? En son aşama olarak da, bu sayfada bulunan ve ‘Üye Ol’ şeklinde yer alan bölüme tıklayınız.

HGS web uygulamasına bu şekilde üye olduktan sonra, aşağıda belirtilmiş olduğu gibi, HGS bakiye sorgulama işlemlerinizi yapabilir ve bakiyenizi öğrenebilirsiniz;

? HGS bakiye sorgulaması yapmak için öncelikle, www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapınız.

? Sonrasına burada, ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ yazan bir sayfa açılacaktır. Bu alanı tıklayınız.

? Daha sonra, bu sayfadaki, ‘e-posta’, ‘şifre’ ve ‘güvenlik kodu’ bölümlerini doldurunuz.

? En son işlem olarak ise, burada bulunan ‘Giriş Yap’ seçeneğine tıklayınız.

HGS geçiş ihlali sorgulama

HGS kartınız ile geçiş yaparken, kasıtlı olarak ya da hiçbir kasıt olmadan yapmış olduğunuz yasa dışı geçişlerinizin bilgisine ulaşmanız da mümkündür. Üstelik, HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerinizi de internet üzerinden yapabilmektesiniz. Bunun için yapmanız gerekenler;

? HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için, PTT müşteri hizmetleri sayfası olan www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

? Burada, her hangi bir üyelik işlemi yapmanıza gerek kalmaksızın;

? Eğer var ise, ceza ya da cezalarınızın tutarını, kesildiği saatini, konumunu, tarihini ve cezanızın veya cezalarınızın son ödeme tarihlerinin bilgisine ulaşabilirsiniz.