Gündem HGS geçiş ihlali bilgilerinizi online olarak sorgulayabilirsiniz!

HGS geçiş ihlali bilgilerinizi online olarak sorgulayabilirsiniz!

13.10.2016 - 09:15 | Son Güncellenme:

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kapsamında bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarını internette HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama ekranlarından yapabilmek mümkün oluyor. Mobil cihazlardan da kullanılabilen HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri ile HGS kart kullanımına dair en güncel bilgiler alınabiliyor.

HGS geçiş ihlali bilgilerinizi online olarak sorgulayabilirsiniz

Modern yüzyıl dünyasında artık insanların yaşamları içerisinde karşı karşıya kaldıkları her türlü ihtiyaca yönelik olarak teknolojik bir çözüm sağlanabiliyor ki bu çözümler arasında karayollarında son yıllarda köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerindeki modernizasyon çalışmaları çerçevesinde kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) geliyor. Karayollarında sıkışan trafiğin engellenebilmesi ve vatandaşların daha modern hizmet alabilmesi gibi temeller üzerine aktif şekilde kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında internette HGS bakiye sorgulama işlemleri de yapılabiliyor. Günümüz Türkiye’sinde araç sahiplerinin artık karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinden geçiş ücretlerini daha modern biçimde ödeyerek, geçiş yapabilmesini sağlayan HGS kartlarındaki güncel bakiye durumunun yönetimini de internette online HGS bakiye sorgulama işlemi ile daha etkin bir şekilde yapabilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de her geçen gün yoğun şekilde artan nüfus ve bununla birlikte ulaşım alanında var olan ihtiyacın etkin biçimde karşılanabilmesi amacı ile otomobil kullanımının artış göstermesi karayolları üzerinde çok yoğun bir trafiğin meydana gelmesine neden oluyor. Bu aşamada devletin yatırımlarını sürdürebilme amacı ile karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinden yapılan araç geçişlerinde ücretlendirme uyguluyor ki bu uygulama içinde son yıllarda Hızlı Geçiş Sistemi’ni (HGS) aktif şekilde kullanıyor. Daha öncede kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araç sürücülerinin bakiye yönetimi konusunda yetersiz hizmet kanalları ile karşı karşıya kalması ve bu konuda hep çok büyük sürprizler ile karşı karşıya kalması gibi olumsuz durumlar meydana gelebiliyordu.

Haberin Devamı

Bu tip eksikliklerin ve aksaklıkların modern mobil sistem teknolojisini aktif şekilde kullanan Hızlı Geçiş Sistemi’nde de yaşanmasının önüne geçilebilmesi amacı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT Genel Müdürlüğü tarafından internette online HGS bakiye sorgulama hizmeti açıldı. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde özellikle mobil akıllı cihazlar ile internet kullanımının önemli oranda yaygınlaşması ve internetin vatandaşlara kolay işlem imkanı sunması nedeni ile bu alandaki ihtiyaçlar çerçevesinde elektronik ortam üzerinde hizmete açılan PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalı üzerinden online HGS bakiye sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilmek mümkün oluyor.

Tüm HGS kart kullanıcılarının ücretsiz olarak dijital hizmetlerinden yararlanabildiği PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden HGS bakiye sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikli olarak sisteme giriş yapılması (üye olunması) gerekiyor. Herhangi bir ek ücretlendirmenin uygulanmadığı bu üyelik işlemleri portal üzerinden T.C. kimlik numarası ve e-posta bilgileri ile yapılarak, internete erişim sağlanabilen her yerden HGS bakiye sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

HGS kart kullanıcıları artık köprü ve otoyollarda kullanılan HGS gişelerinden oluşabilecek yasadışı geçişlerine ilişkin olarak da HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalı üzerinden yapabiliyor. Üstelik HGS kart kullanıcıları PTT HGS Müşteri Hizmetleri’nin ‘geçiş ihlali sorgula’ ekranı üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini üyeliksiz, ücretsiz ve şifresiz olarak gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.