Gündem HGS geçiş ihlali sorgulama ve trafik cezası sorgulama nereden yapılır?

HGS geçiş ihlali sorgulama ve trafik cezası sorgulama nereden yapılır?

30.11.2015 - 21:45 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali sorgulama ve trafik cezası sorgulama işlemlerini iki farklı site üzerinden yapabiliyorsunuz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizi okuyarak öğrenebilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama ve trafik cezası sorgulama nereden yapılır

Hızla büyüyen ve gelişen internet teknolojisi ile bizler pek çok online uygulamalardan yararlanabiliriz. Kendini daima ilerleten dünya teknolojisi bizlerin hayatını oldukça kolaylaştırmış ve pratikleştirmiştir. Dünya üzerinde teknolojik gelişmeler ve ilerlemeleri an ve an takip eden internet teknolojisi sayesinde biz vatandaşlar olarak Türkiye’mizde de bu gelişmeler olarak hızla ilerlemiştir. Bizlerde bu teknolojik gelişmeleri yakından takip edebiliriz. İnternet sistemi sayesinde bu gelişmeleri yakından takip etme şansına sahip olabiliriz. Her türlü alana yayılmış olan internet teknolojisi eğitimden sigortacılık işlemlerine kadar pek çok yerde işlemlerimizi gerçekleştirebilmemize olanak sağlar. Biz vatandaşların yoğun iş hayatlarında imdadına yetişmiş olduğu bu internet sistemi artık her bireyin cep telefonu ile ulaşım sağlayabilmesi kadar kolaydır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Online hizmet sayesinde oturduğumuz yerden her türlü işlemlerimizi büyük kolaylıkla yapabilmekteyiz. İnterneti kullanan bireylerin sayısı oldukça fazladır. Şöyle bir dışarı çıktığımızda etrafımıza baktığımızda her kişinin ceplerinde bulunan telefonlar ile internet sisteminden yararlanabiliriz. Her gün bir başkası kullanılmaya başlanan bu internet sistemine gelen en büyük yenilik Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelmiştir. Trafik cezası sorgulama için Emniyet Müdürlüğü’nün bir trafik şubesine başvurabilirsiniz. Ancak bu şube bizlere uzak bizim bu binalara ulaşım sağlamamız zor olabilir. Birde yoğun hayatımızda buna vakit ayırmak oldukça zor gelebilir. İşte tam da bu açıdan bakıldığında biz vatandaşların hayatı pratiklik kazanmıştır.

Haberin Devamı

Her alanda hayatımızda olan internet Emniyet Müdürlüğü’ne gitmekten oradaki şubeye sormaktan daha cazip gelir. Tüm dünya ülkelerinde gerek yaya gerek de araçların can güvenliğini sağlamak onların hayatlarını korumak için belli başlı birtakım trafik cezası yöntemleri bulunmuş ve bunun üzerine kurullar koyulmuştur. Emniyet güçleri tarafından bu kurallara uymayanlara bazı cezalar uygulanır. Bu cezaların tümüne trafik cezası denir.

Trafik cezası uygulamalarında trafikte ki görevli ekipler tarafından durdurulan araç sürücülerine yönelik olarak trafik kurallarının ihlal ettiği takdirde çeşitli kademelerle trafik cezası uygulanmaktadır. Ama trafikte bu görevi üstlenen memurlar her trafiğe açık alanda bu işlemi yapamazlar. Trafiğin hızlı aktığı yerlerde, trafik güvenliğinin riske atılmasına, trafik yoğunluğunun fazla olan yerlerde trafiğin kitlenmesine sebep olur. Bu noktada devreye Emniyet Teşkilatının modern trafik uygulama sistemi girer. Özellikle de kent merkezlerinde bulunan daha teknolojik altyapılı sistemler ile birlikte araç sürücülerinin trafik kuralı ihlallerinde trafik cezası araç durdurulmadan yazılıyor ve kayıtlı adreslere bildirimi gerçekleştiriliyor. Ancak herkesin ikametgâh adreslerine bu postalar ulaşmayabilir.

Haberin Devamı

Yani vatandaşların araçlarının plakalarına yazılan bu cezadan haberleri olmayabilir. Bu neden ile de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dijital ortam üzerinde trafik cezası sorgulama hizmetlerine başlanmış bulunmaktadır. Bu dijital ortam üzerinde trafik cezasının detaylarını öğrenebilme olanağı sunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfası üzerinde ki online hizmetler sayfasından erişiminizi sağlayabilir Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından trafik cezası sorgulama işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkün. İnternete erişim sağladıktan çok kısa bir zaman sonrasında gerekli bilgilerinizi sisteme girdikten hemen sonra sorgulama işleminizi başlatabilirsiniz. Şimdi hemen sizlere bu sistemden yararlanmanız gerektiği hakkında bilgi verelim. Bu uygulamadan yararlanmak için yazımızı okumanızı dikkatle okuyunuz.

Haberin Devamı

Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama sayfasında ki trafik cezası sorgulama işlemi için ‘isim’, ‘soy isim’, ‘T.C kimlik numarası’, ve ‘doğum yılı’ bilgilerinizi vermeniz gerekmektedir. Bu bilgileri ile girişinizi yaptıktan sonra trafik cezasının olup olmadığını öğrenebildiği gibi trafik cezası sorgulama işlemlerinizi dijital ortamda Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi internet sayfası üzerinde bulunan ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Bu özel sistemden yararlanabilir aynı zamanda bir başka trafik alanındaki uygulamadan da yararlanabilirsiniz. Hızlı Geçiş Sistemi olarak adlandırılan HGS sistemi ile çipli etiket olan köprülerde ve otoyollarındaki trafik akışını hızlandırmak ve tıkanıklığı sonlandırmak için kurtarıcı bir yol olmuş durumdadır. HGS sisteminin vatandaşlara sağladığı kolaylıklardan bir diğeri ise HGS kartı sahiplerinin HGS kartlarını benzin istasyonları hatta marketlerde bile doldurulabilecek imkânının olmasıdır. Bu kolaylık ile vatandaşlar HGS kart dolumu yapmak içinde herhangi bir kurum kuruluşa gitmeden, hiçbir yerde sıra bekleme sıkıntısı çekmeden kartlarına doldurma işlemi yapabilmeleri mümkün durumdadır. Ayrıca bu kart dolum merkezlerine bir başka olarak merkez PTT şubeleri de eklenebilir. Bu PTT şubelerine giderek de HGS kartınızı doldurma işlemi yapabilirsiniz.

Yazarlar