Gündem HGS geçiş ihlali sorgulaması ve HGS kart bakiyesi 2016!

HGS geçiş ihlali sorgulaması ve HGS kart bakiyesi 2016!

23.05.2016 - 10:07 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama uygulaması sayesinde HGS kullanıcıları merak ettikleri soruların cevabını kolayca bulabiliyorlar. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri PTT resmi internet sitesi üzerinde mevcuttur. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebileceksiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulaması ve HGS kart bakiyesi 2016

Karayollarında hızlı ve modern köprü ve otoyol ücretli geçiş hizmetlerinin oluşturulabilmesi amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca geliştirilen HGS için PTT HGS Müşteri Hizmetleri’nin sunduğu HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama dijital hizmetleri bulunuyor. İnternet hizmetlerinin yoğun olarak kullanıldığı bugünlerde HGS kullanıcıları HGS geçiş ihlali sorgulama- bakiye sorgulama işlemlerini akıllı telefonlarından da yapabiliyor. PTT HGS Müşteri Hizmetlerinin sunduğu HGS geçiş ihlali sorgulama- bakiye sorgulama işlemi günün her saatinde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

HGS Geçiş İhlali Sorgulama-Bakiye Sorgulama
Her geçen gün hızla gelişen teknolojiyle birlikte karayollarında bulunan araç sayısı her geçen gün hızla artış gösteriyor. Bu durum özellikle büyük kentlerde trafik sorunun oldukça büyük boyutlara ulaşmasına yol açıyor. Bu noktada günümüzde karayollarında trafiğin nizami ve güvenli bir şekilde seyrinin sağlanabilmesi amacı ile başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olmak üzere ilgili devlet kurumları tarafından çeşitli düzenleme ve uygulamalar gerçekleştiriliyor. Bunun başında da Hızlı Geçiş Sistemi geliyor.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte karayolları üzerinde bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş noktalarında ücreti ödemeleri için araçlarını yavaşlatmaları zaten yoğun olan trafiğin durma noktasına gelmesine neden olmasının engellenebilmesini amaçlıyor. Özellikle de HGS ile birlikte araç sürücüleri araçlarını gişelerde durdurmak zorunda kalmadan geçiş gerçekleştirebiliyor. PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma kapsamında modern çağın teknolojisine entegre edilmiş fonksiyonel bir köprü ve otoyol ücretli geçiş sistemi geliştirildi. Bu geçiş sisteminde araç sahiplerinin PTT şubelerinden aldıkları HGS kartlarının yanı sıra HGS etiketini araçlarının ön camında görünen bir noktaya yerleştirerek, gişeden geçişi esnasında otomatik olarak ödemesini gerçekleştirebiliyor. Bunun dışında modern teknolojiye oldukça etkin bir şekilde entegre edilen Hızlı Geçiş Sistemi için PTT Genel Müdürlüğü tarafından dijital hizmetler sunulmaya başlandı ki bu hizmetler arasında HGS geçiş ihlali sorgulama hizmeti en çok kullanılan hizmet olarak öne çıkıyor. Araç sürücülerinin HGS bakiye yetersizliği veya teknik aksaklıklar gibi çeşitli durumlar nedeni ile HGS gişelerinden yasadışı geçiş yapma durumuna düşmesi durumunda uygulanan HGS geçiş ihlali cezasının bulunup, bulunmadığını öğrenebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı


PTT HGS Müşteri Hizmetleri dijital portalı üzerinde araç sürücüleri kolay bir şekilde HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu işlemi yapabilmeleri için ise kesinlikle herhangi bir üyelik şartı da bulunmuyor. Günümüzde internete erişim sağlanabilen her yerden kolay bir şekilde HGS geçiş ihlali cezasının bulunup, bulunmadığı öğrenilebiliyor. Bunun için internete erişim sağlanabilmesi ve PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalında yer alan ‘geçiş ihlali sorgula’ penceresinin açılması gerekmektedir.


Araç sürücüleri bu kapsamda HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmek için sadece araç plaka numarasını girmesi yeterli olmaktadır. Bu şekilde herhangi bir ihlal söz konusu olup, olmadığı öğrenilebiliyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinde sadece HGS geçiş ihlali değil aynı zamanda da HGS bakiye sorgulama işlemleri de gerçekleştirilebiliyor. Ancak araç sürücülerinin bu işlemi gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak PTT HGS Müşteri Hizmetlerine üye olması gerekiyor. HGS kart sahibi araç sürücüleri;

Haberin Devamı


*T.C. kimlik no/vergi kimlik no
*E-posta
-Şifre bilgilerini girmesi gerekiyor. Daha sonra e-posta ve şifre ile sisteme giriş yapılarak HGS bakiye sorgulama işlemleri birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle HGS kartında bulunan güncel bakiyeyi her zaman internete erişim sağlanabilen her noktadan online HGS bakiye sorgulama işlemi ile takip edebilmek mümkün oluyor.