Gündem HGS Geçiş İhlali Ve Kaçak Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

HGS Geçiş İhlali Ve Kaçak Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

23.05.2015 - 15:49 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS Geçiş İhlali Ve Kaçak Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

Vatandaşlarımız köprü ve otoyol girişlerinde bazı ücretler ödemek durumundadırlar. Bu ödedikleri ücretler sayesinde köprü ve otoyollardan geçiş yapabilmektedirler. Vatandaşlarımız ücretlerini köprü ve otoyol girişlerinde ödemektedir. Karayolları otoyol ve köprü girişlerine OGS ve KGS sistemlerini kurarak ücretleri almaktaydı. Ama son zamanlarda köprü ve otoyol girişlerinde yoğunluk oluşmaya başlamıştır. Otoyol ve köprü girişlerinde ücret ödemek için oluşan kuyruğu önlemek amacı ile bu sistemleri değiştirmiştir. Köprü ve otoyol geçişlerinde yeni kullanılan sistem ise HGS sistemidir. HGS sistemi yani hızlı geçiş sistemi sayesinde sürücüler köprü ve otoyol geçişlerinde hızlı ve seri bir şekilde geçiş yapabilmektedir. HGS sistemi ile köprü ve otoyol girişlerine kurulan sistem sayesinde sürücüler geçiş sırasında durmadan geçiş yapabilmektedir. HGS sistemi sayesinde geçiş yapabilmek için PTT şubelerinden bir çip almalısınız ve bu çipi aracınızın ön camına taktıktan sonra köprü ve otoyollardan HGS sistemi ile geçiş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS ile ilgili tüm işlemler PTT şubelerinden gerçekleştirilebilmektedir. PTT şubelerine nüfus kağıdınız ile giderek bir hesap açmalısınız ve işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama gibi işlemle PTT şubelerine giderek yapabileceğiniz gibi internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden HGS bakiye sorgulama işlemini PTT kurumunun kurmuş olduğu HGS müşteri hizmetleri sayfasından gerçekleştirilmektedir. Geçiş ihlali sorgulama işlemi de HGS müşteri hizmetleri sayfasından gerçekleştirilmektedir. Ayrıca HGS ile ilgili işlemlerinizi telefon ile HGS müşteri hizmetlerini arayarak da gerçekleştirebilirsiniz. HGS sistemi ile geçiş yaptığınız da cep telefonunuza geçiş yaptığınıza dair bakiyeniz azalmıştır diye bilgi mesajı gelmektedir.

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulama işlemini internet üzerinden PTT kurumunun internet uygulamasından da gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden sorgulama işlemi için ilk olarak PTT kurumunun kurmuş olduğu HGS müşteri hizmetleri internet sayfasına giriş yapılmalıdır. Sağ üst tarafta bulunan müşteri hizmetleri giriş linkini tıklamalısınız. Açılan sayfaya e-posta adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yerlere girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra HGS müşteri hizmetleri sayfasına giriş yapabilirsiniz ve HGS bakiye sorgulama dahil olmak üzeri bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer HGS müşteri hizmetlerine kayıtlı üyeliğiniz bulunmuyor ise sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Açılan üyelik kaydı sayfasına T.C. kimlik numaranızı veya vergi numaranızı e-posta adresinizi ve giriş yapacağınız şifreyi oluşturmak için 2 kere sisteme girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girdikten sonra üye ol linkini tıklayarak üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işlemini tamamlandıktan sonra bilgilerinizi sisteme girdikten sonra giriş yapabilirsiniz ve bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de PTT kurumunun HGS müşteri hizmetleri internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada bulunan HGS geçiş ihlali sorgulama linkini tıkladıktan sonra bu bölüme sorgulama yapacağınız aracın plakasını girmelisiniz.