Gündem HGS geçiş sorgulamaları

HGS geçiş sorgulamaları

29.08.2016 - 10:31 | Son Güncellenme:

HGS bakiyeniz kalmadığını düşünüyor yada ne kadar bakiyenizin kaldığını merak ediyorsanız HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işlemini kullanabilirsiniz. HGS hakkında merak edilen soruların cevapları haberimizde...

HGS geçiş sorgulamaları

Dünyada seyahat ve ulaşımın temeli kara yolları üzerinden sağlanmaktadır. Kara yolları üzerinde en çok kullanılan taşıt türü de otomobiller olarak bilinmektedir. Bu kara yollarında otoban adı verile yollar ücretli olarak vatandaşların kullanımına sunulmaktadır. Çünkü bu yollar özel yollardır daha kısa ve daha düzgün yollar olarak bilinen bu otobanlar yol üzerinde bulunan gişeler tarafından ücretlendirilmesi yapılmaktadır. Bu ücretlendirme gişeleri önceden OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) adı altında faaliyet vermekteydi. Şimdi ise yeni geliştirilen sistem HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) olarak bilinmektedir. HGS sisteminin vatandaşlarımıza kazandırmış olduğu en önemli durum ise trafik aksamadan gişelerde hiç duraksamadan yürür vaziyette aracınızda bulunan barkod üzerinden ücret tahsil edilmektedir. Peki ya bu barkod nereden temin edilir diye soracak olursanız PTT şubelerindeki vezne görevlilerinden HGS barkodunuzu alabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS bakiyeniz kalmadığını düşünüyor yada ne kadar bakiyenizin kaldığını merak ediyorsanız HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işlemini kullanabilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işlemi online sistemler üzerinden basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işleminizi online sistemler üzerinden gerçekleştirmek için ilk olarak devletimizin resmi internet sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Çünkü e Devlet sistemi ülkemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşların, bakanlıkların resmi internet sitelerini kendi bünyeleri altında toplayarak vatandaşlarımıza daha hızlı ve daha kolay işlem sunma imkanı sunmaktadır. Ancak e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için e Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. e Devlet üyeliği almak için ise yapmanız gereken tek işlem ise herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Bu basit işlemin ardından vezne görevlisi sizden 2 TL işlem ücreti talep ederek T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. BU basit işlemin ardından vezne görevlisinden almış olduğunuz şifre ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili alanlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Bu basit işlemin amacı daha sonra gerçekleştirecek olduğunuz resmi işlemlerinizde sistem sizi tanıyarak daha hızlı ve daha kolay bir şekilde işlem gerçekleştirmenize olanak sağlamaktadır. Ayrıca e Devlet güvenliğiniz göz önünde bulundurularak PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz yine sizden istenecektir. Bu basit işlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işlemdir. HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için e Devlet ana sayfasında bulunan arama sekmesine HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkacak olan sayfa üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yazarlar