Eğitim HGS kart bakiye sorgulaması ve geçiş ihlali öğrenme!

HGS kart bakiye sorgulaması ve geçiş ihlali öğrenme!

24.06.2016 - 10:05 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri ile HGS kart sahipleri internet üzerinden kolaylıkla merak ettikleri sorulara cevap bulabiliyor. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri PTT kuruma ait resmi internet sitesi üzerinden kolaylıkla yapılmaktadır. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemlerinin detayları haberimizde!

HGS kart bakiye sorgulaması ve geçiş ihlali öğrenme

Günümüzde oldukça fazla sayıda otomobil bulunmaktadır. Bu da şehir içi ve şehir dışındaki bütün yollarda tıkanmalara sebep olabilmektedir. Konu ile ilgili birçok çalışma yapılmış durumdadır. Bu çalışmalardan en önemlilerinden bir tanesi şehir dışı yollarda geçiş ücreti vermek için gişelerde beklenen süre nedeni ile oluşan trafiği önlemek için oluşturulmuş olan HGS uygulamasıdır. HGS yani açılımı ile Hızlı Geçiş Sistemi bizleri saatlerce beklemekten kurtarmış durumdadır. Yazımızın devamında HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri hakkında sizlere gerekli bilgileri vermiş bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyup, bu işlemlerin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini internet üzerinden yapacağınız resmi site E-Devlet sistemidir. E-Devlet üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ve bu işlem gibi daha birçok işlemi gerçekleştirebilmek için E-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. E-Devlet şifresine sahip değilseniz herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek E-Devlet şifresi alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuzu yaptıktan sonra 2 TL işlem ücreti ödediğinizde E-Devlet şifrenizi size özel kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için ilgili E-Devlet resmi sayfasına girdiğinizde karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” adlı seçeneğe tıklayarak kimliğinizi doğrulamanız gerekmektedir. Kimlik doğrulama işleminiz için T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara yazmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra aşağıda bulunan “Sisteme Giriş Yap” adlı seçeneğe tıklayınız. Açılan sayfada HGS geçiş ihlali kayıtlarınızı görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Diğer bir geçiş ihlali sorgulaması yapılabilen resmi site HGS müşteri hizmetleri sayfasıdır. HGS müşteri hizmetleri resmi sitesinden HGS geçiş ihlali sorgulamak için ilgili sayfaya girdiğinizde sağ üst köşede bulunan “Geçiş İhlali Sorgula” adlı seçeneğe tıklamanız gerekmektedir. Geçiş ihlali sorgulama işleminiz için aracınızın plaka numarasını yazdıktan sonra aşağıda bulunan güvenlik kodunu da yazdıktan sonra “Sorgula” adlı seçeneğe tıklayınız. Açılan sayfadan geçiş ihlali kayıtlarınızı görüntüleyebilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için müşteri hizmetleri sitesinde bir şifreye ihtiyacınız yoktur. Ancak daha detaylı bilgi almak isterseniz “Geçiş İhlali Sorgula” seçeneğinin yanındaki “Müşteri Hizmetleri Giriş” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Site içi üyeliğiniz bulunuyorsa e-posta adresinizi ve şifrenizi yazdıktan sonra altında bulunan güvenlik kodunu da yazıp, “Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Eğer üyeliğiniz yoksa bu platform içinde daha detaylı bilgi almanız mümkün değildir. Site içi üyelik için “Üye olun” adlı seçeneğe tıklayıp istenen bilgilerinizi yazdığınızda üyeliğiniz gerçekleşmiş olacaktır. Yine aynı şekilde detaylı bilgi için giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS Bakiye Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

HGS bakiye sorgulama işlemi için HGS müşteri hizmetleri ana sayfasına gidip sağ üst tarafta bulunan “Müşteri Hizmetleri Giriş” seçeneğine tıklayınız. Bakiye sorgulama işleminiz için site üzerinde üyeliğinizin bulunması gerekmektedir. Eğer üyeliğiniz yoksa müşteri hizmetleri giriş bölümünde bulunan “Üye olun“ kısmından üye olun. Daha sonra HGS bakiye sorgulama işleminizi aynı platform üzerinde giriş yaparak tamamlamış olacaksınız.