Gündem HGS sorgulama ve plaka bilgileriyle trafik cezası sorgulama işlemleri burada!

HGS sorgulama ve plaka bilgileriyle trafik cezası sorgulama işlemleri burada!

24.12.2015 - 22:30 | Son Güncellenme:

PTT online hizmetleri üzerinden HGS sorgulamalarınızı ve plaka bilgilerinizle EGM üzerinden trafik cezası sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

HGS sorgulama ve plaka bilgileriyle trafik cezası sorgulama işlemleri burada

Günümüz modern Türkiye’sinde araç sayısı trafikte her geçen gün hızla artış gösteriyor ki bu durumda trafikte büyük sorunlara yol açıyor. Özellikle son yıllarda karayollarında vatandaşların araç sıkışıklığı ve yoğunluğu nedeni ile kilometrelerce uzanan araç kuyruklarında takılı kalması, büyük mağduriyetlerin yaşanmasına yol açıyor. Türkiye’de araç trafiğinin sıkışmasındaki en önemli etkenlerden birisi olarak öne çıkan karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılan geçiş sistemlerinin çağın gerisinde kalması ve araç yoğunluğunu kaldırmaması nedeni ile özellikle bazı önemli kilit noktalarda trafiğin durma noktasına gelmesine neden olabiliyor. Günümüz modern teknolojisine uygun ve çok daha çağdaş standartlara sahip olan Hızlı Geçiş Sistemi karayollarındaki bu soruna yönelik olarak çözüm olması amacı ile geliştirilerek, aktif şekilde köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde HGS bakiye sorgulama gibi ek hizmetleri ile araç sürücülerine son derece kaliteli ve interaktif hizmetler sunuluyor. Özellikle araç sürücülerinin çok daha çağdaş standartlarda hizmetler alabilmesini amaçlayan ve karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinin yoğunluğu kaldıramaması ve yetersiz kalması nedeni ile yaşanan trafik sıkışıklıklarının tamamen önüne geçilebilmesi amaçlanıyor. PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen ortak çalışma sonucunda geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte araç sürücüleri artık karayollarında bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde araçlarını durdurmak zorunda kalmıyor.

Haberin Devamı

Özellikle trafikte köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinden kaynaklı trafik sıkışıklığının oluşmasındaki en önemli etken olan ücretli geçiş gişelerinde kullanılan OGS ve KGS ücretli geçiş sistemlerinde araç sürücülerinin araçlarını durdurarak, cihazda kart okutmakla uğraşmak zorunda kalması, trafiğin durma noktasına gelmesine yol açıyor. Ancak Hızlı Geçiş Sistemi özellikle mobil teknolojiyi kullandığından araçların ön camında görünen bir noktaya yapıştırılan HGS etiketi ve HGS gişelerindeki sistem araç geçişi esnasında iletişime geçerek, geçiş ücretini aracın durdurulmasına gerek olmadan alıyor. Böylelikle trafikte zaten yoğun ve sıkışık olan araç trafiğinin köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerindeki duraksamalardan kaynaklı durma noktasına gelmesinin önüne geçilebiliyor.

İnternet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden de araç sürücülerinin OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerindeki en büyük sorunlarından olan bakiye yönetimi gibi konularda modern hizmetlerden yararlanabilmeleri sağlanıyor. Özellikle araç sürücüleri artık internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Araç sürücüleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında yer alan bu HGS kart bakiyesi sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için öncelikli olarak online hizmetlere üye olmaları gerekiyor. Araç sürücüleri üyelik işlemlerini ise müşteri hizmetleri giriş ekranındaki yeni üyelik sayfasından ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta adresi’ ve ‘şifre bilgileri’ ile gerçekleştirebiliyor. Bu sayede sadece dakikalar içerisinde HGS kartlarında bulunan güncel bakiye durumunu öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücüleri HGS bakiye yükleme işlemlerini ise PTT şubelerinden ve anlaşmalı yükleme noktalarından son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyor. İnternet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden araç sürücüleri HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor. Üstelik araç sürücülerinin geçiş ihlali sorgulamaları için online hizmetlere üye olmalarına da gerek bulunmuyor. Sadece araç plaka bilgisini girerek, HGS geçiş ihlali cezasının bulup, bulunmadığını öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’deki sıkışık trafik sorununa yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Özellikle Elektronik Denetleme Sistemi, mobil radar sistemleri ve mobese kamera sistemleri gibi teknolojik trafik denetlemeleri gerçekleştiren Emniyet Genel Müdürlüğü trafik kuralı ihlallerini anında tespit edebiliyor. Böylelikle araç plakasının kayıtlı olduğu ikamet adresine trafik cezası beyanı yapıyor. Ayrıca internet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web sayfasındaki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından kolay bir şekilde trafik cezası sorgulama yapabiliyor. Araç sürücüleri ayrıca internet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından kolay bir şekilde trafik cezası sorgulamalarını yapabiliyor. Aynı şekilde internet kolaylığında anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığıyla online trafik cezası ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.