Gündem HGS sorgulamaları ve trafik cezası sorgulama online yapılıyor mu?

HGS sorgulamaları ve trafik cezası sorgulama online yapılıyor mu?

14.03.2016 - 00:06 | Son Güncellenme:

HGS sorgulamalarının tümü ve trafik cezası sorgulama ile ödeme işlemleri internet üzerinden online yapılabilen sistemlerdendir. Bu işlemler ancak birkaç dakikanızı alır. Nasıl yapacacağınızın bilgisi haberimizde.

HGS sorgulamaları ve trafik cezası sorgulama online yapılıyor mu

Trafik alanında günümüzde yapılmış olan bir sürü yenilik ve değişim çalışmaları vardır. Bunlar genellikle trafikteki yoğunluğu ve aksaklığı önlemek amacıyla oluşturulmuş olan projelerdir. Bunların başında gelen en büyük proje ise HGS yani açılımı ile Hızlı Geçiş Sistemi’dir.

Haberin Devamı


Hızlı Geçiş Sistemi 2012’den beri uygulamada olup, boğaz köprüleri ve otoyol geçişlerindeki trafiği azaltmak için vatandaşlarına hizmet vermektedir. Gişelerde ücret ödeme sırasında oluşan araç kalabalığı büyük ölçüde vatandaşlara vakit kaybettirmekteydi. Bu soruna bir çözüm olarak HGS sisteminde aracınızın ön camına yapıştırdığınız geçiş kartınız sayesinde sıra beklemeden geçişinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Ücretiniz, HGS girişlerinde bulunan ve aracınızın ön camındaki kartınızı okuyan makine sayesinde otomatik olarak alınmaktadır. HGS ücret sisteminin çalışma şekli böyle işlemektedir. Trafik sıkıntısına büyük ölçüde yardım ettiği düşünülmektedir.


HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS kartınıza para yüklemek oldukça kolay bir işlemdir PTT şubelerinden dolum yapabildiğiniz gibi anlaşmalı bankalarla da dolum işlemini yapabilmeniz mümkündür. Hatta bazı benzinliklerde ve marketlerde de dolum yapabilmeniz olası bir seçenektir. Bakiye sorgulama işleminizi ise yükleme yapabileceğiniz her yerde ve internet sistemi üzerinden yapabilmeniz mümkündür. HGS müşteri hizmetleri internet sayfasından aracınıza ait bilgiler ile bakiyenizi öğrenebilir hatta aracınızın üzerine kayıtlı trafik cezası varsa bu site üzerinden görebilirsiniz. Yazımızın devamında sizler için trafik cezası sorgulama hakkında bilgi vereceğiz. Ücretlendirme sistemleri araç sınıflandırmasına göre farklılık göstermektedir. Araca göre sınıflandırma sistemi aşağıdaki gibidir.

Haberin Devamı

Araç Sınıfı - Sınıfa Dahil Olan Araçlar
I. Sınıf Araçlar - Dingil mesafesi 3,20 metre altındaki araçların dahil olduğu kategori
II. Sınıf Araçlar - Dingil mesafesi 3,20 metre üzerindeki her türlü iki akslı araçların dahil olduğu kategori
III. Sınıf Araçlar - Dingil sayısı üç olan her türdeki araçların dahil olduğu kategori
IV. Sınıf Araçlar - Dingil sayısı dört ve beş olan her türdeki araçların dahil olduğu kategori
V. Sınıf Araçlar - Dingil sayısı altı ve daha fazla olan her türdeki araçların dahil olduğu kategori


Yukarıdaki tabloya göre aracınızın bulunduğu kategori ücretlendirmeleri sabittir. Ve ödeme işlemi tablodaki araç sınıflandırma sisteminde olduğu gibi yapılmaktadır. Diğer bir bilgi ise eğer aracınızın ön camına yapıştırmış olduğunuz HGS kartınızı çıkartırsanız kart tekrar kullanılamayacaktır. Bu nedenle kullanmayacağınız zamana kadar etiketi aracın camı üzerinden çıkarmamanızı tavsiye ederiz.

Haberin Devamı


HGS kartlarından sonra anlatacağımız diğer bir konu ise trafik cezaları sorgulaması ve trafik cezası ödeme işlemidir. Trafik cezanız sorgulama işlemini daha önce bahsettiğimiz gibi HGS müşteri hizmetleri internet sitesinden yapabilmeniz mümkündür. Bunun yanında interner vergi dairesi resmi sitesinden cezanızı sorgulayabilir ve anlaşmalı bankaların kredi kartları ile ödemenizi internet üzerinden yapabilirsiniz.


Ceza sorgulama işlemini son olarak E-Devlet sorgulama sistemi üzerinden de yapabilmeniz mümkündür. Ancak E-Devlet sorgulama sistemi şifrelidir ve şifreniz olmadan işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle E-Devlet şifrenizi size yakın bbir PTT şubesinden almanızı tavsiye ederiz. E-Devlet sistemi üzerinden birçok işlem yapıldığı için kullanımı oldukça yararlıdır. Şifrenizi PTT şubesine yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında teslim alabilirsiniz. Ve E-Devlet resmi sitesinin trafik cezası sorgulama bölümündeki ilgili sekme üzerinden araç bilgileriniz ile sorgulamanızı yapabilirsiniz. Anlaşmalı bankaları sizler için aşağıdaki gibi listelemiş bulunmaktayız. Bu bankalar üzerinden trafik cezanızı ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı


1. Akbank - Geçerli Kredi Kartları: Axess, Wings, Fish, Free, Axess Business, Wings Business ve Bank’o Card Axess kredi kartları
2. Garanti Bankası - Geçerli Kredi Kartları: Tüm Garanti American Express, VISA ve MasterCard, Alternatifbank Bonus, Ing Bonus, Şekerbank Bonus, Tekstilbank BONUS, Burgan BONUS
3. Halkbank - Geçerli Kredi Kartları: Tüm Halkbank VISA ve MasterCard
4. İş Bankası - Geçerli Kredi Kartları: Tüm İş Bankası VISA ve MasterCard
5. Yapı Kredi - Geçerli Kredi Kartları: Tüm Yapı Kredi VISA ve Mastercard ve Albaraka Worldcard, Anadolubank Worldcard
6. HSBC - Geçerli Kredi Kartları: Tüm HSBC Bankası VISA ve MasterCard
7. Finansbank - Geçerli Kredi Kartları: Tüm Finansbank VISA ve MasterCard
8. TEB - Geçerli Kredi Kartları: Tüm TEB Bonus ve TEB World Kredi Kartları (VISA ve MASTERCARD)
9. Vakıfbank - Geçerli Kredi Kartları: Tüm Vakıfbank VISA ve MasterCard
10. Ziraat Bankası - Geçerli Kredi Kartları: Tüm Ziraat Bankası VISA ve MasterCard
11. Denizbank - Geçerli Kredi Kartları: Tüm Denizbank VISA ve MasterCard
12. Türkiye Finans Katılım Bankası - Geçerli Kredi Kartları: Tüm Türkiye Finans Katılım Bankası VISA ve MasterCard
13. Aktif Bank - Geçerli Kredi Kartları: Tüm Aktif Bank kredi kartları