Cadde ‘Hiç kimseye kırgın değilim’

‘Hiç kimseye kırgın değilim’

23.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçirdiği rahatsızlık sonrası kendisini arayıp sormayanlara kırılmadığını söyleyen İrem Derici, “Küslük saçma şey” dedi

‘Hiç kimseye kırgın değilim’

Geçirdiği bağırsak enfeksiyonu nedeniyle uzun süre hastanede kalan İrem Derici, bu aralar ‘Bazı Aşklar Yarım Kalmalı’ parçasıyla hızlı bir dönüş yaptı. Şarkıcı, böyle bir çıkışı beklemediğini söyledi. Kalıcı olmak için çok uğraştığını belirten Derici’yle, yeni çalışmasını ve yaşadığı zor günleri konuştuk.

Haberin Devamı

‘Bazı Aşklar Yarım Kalmalı’ şarkısının hikayesi nedir?

Parça, 1.5 sene önce geldi. O dönem, ‘Dantel’ albümüm yeni çıkmıştı. Bir akşam Ayla Çelik, ‘Gökhan Tepe’yle bir şarkı yaptık, bir bak’ diye mesaj attı. Dinledikten sonra 3-4 saat ağladım. Bütün kazandığım parayı albüme yatırdığım için beklemek
zorunda kaldım.

Bu dönemde Mustafa Ceceli’yle bir düet çalışmanız oldu...

‘Kıymetlim’ şarkısını Sinan Akçıl’dan söke söke aldım. Sinan, o parçaya demo okutmak için stüdyoya çağırdı. Şarkıyı çok beğenince, ‘Biz Mustafa’yla üç senedir şarkı arıyoruz. Bu parçayı bize vermezsen uykunda kaşlarını ağdayla alırım’ dedim! ‘Düşler Ülkesinin Gelgit Akıllısı’, ‘Kalbimin Tek Sahibine’ ve ‘Değmezsin Ağlamaya’ şarkılarından sonra da slowa geri dönmem gerekiyor diye düşündüm.

Haberin Devamı

Söylediğiniz parçalar fenomen oluyor. Seçerken birine danışıyor musunuz?

Babam, 30 yıldır reklamcı. Türk halkının nabzını iyi biliyor. Reklam senaryosu ve şarkı sözleri birbirlerine benziyor. ‘Kalbimin Tek Sahibine’yi ilk zamanlar çoğu kişi beğenmemişti. Babam, ‘Şarkı çok naif, yıllar sonra bile dinlenecek’ dedi. Hâlâ, o eserin üzerine nasıl çıkacağım diye düşünüyorum. ‘Babası zengin, torpilli’ diyorlar. Babam zengin olduğu için mi bu şarkılar
dinleniyor?

Nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Twitter’da sapık gibi kendi ismimi ve şarkının adını aratıyorum. Saniyede 5-6 yorum yazılıyor.
İnsanların sevmesi çok hoşuma gidiyor.

Böyle bir çıkış bekliyor muydunuz?

Beklemiyordum. Belki bir boşluk vardı, doldurduk. Belki de şanstı. Ama devam ettirmek için, kendimi parçaladım. Üç ay
geçmeden yeni şarkı çıkardım.

Bir süre yoğun bakımda kaldınız. Şimdi nasılsınız?

İyiyim. O dönem vefanın ne kadar önemli olduğunu gördüm. Çok dost biriktirdiğimi fark ettim. Bağırsak enfeksiyonu geçirdim. Şimdi her şey yolunda...

Aramadığı için kırgın olduğunuz biri var mı?

Kimseye kırgınlığım yok. Beş yıldır piyasadayım, polemiğim olmadı ve bundan sonra da olmaz. Karşı taraf hatalı olsa da, özür dilerim. Küslük saçma bir şey.

“Evim bile yok” demişsiniz...Yıllardır bu sektördesiniz, para biriktir-mediniz mi?

Haberin Devamı

Paraya değer vermedim. Ailem hiçbir şeyin eksikliğini yaşatmadı. Güzel kazandığım dönemlerde araba almıştım ama o direksiyona ait hissetmedim. Lüks kendimi kötü hissettiriyor.

‘Aşkı hep düşünüyorum’

Aşk sizin için ne ifade ediyor?

Aşk, güzel şey. Ama ruhumu dinlendirmem lazım. Hayatımda kimse yok ama günün birinde aile kurup çocuk sahibi olmak istiyorum. Aşk, hiç beklemediğin an gelebilir. Karın ağrısı, kelebekler uçuşması ve sürekli gülme durumunu seviyorum.

‘Tımarhane sayfalarımız var!’

Instagram’da 5 milyondan fazla takipçiniz var...

Hayranlarım sosyal medyada, fan değil, tımarhane diye adıma sayfa açıyor. Bir kitap paylaşıyorum, bir anda 50 kişi o kitabı okuyup yorum yapıyor. Aramızda güzel diyalog var.

YouTube’da 100 milyon dinlenmeyi geçen ilk isimlerden birisiniz...

İlk olmak önemli değil, şu anda kim zirvedeyse o konuşuluyor. Ama tabii ki bu rakam önemliydi.