Ankara HİÇBİR ÜLKE GERİDE KALMAYACAK

HİÇBİR ÜLKE GERİDE KALMAYACAK

01.07.2016 - 18:10 | Son Güncellenme:

.

HİÇBİR ÜLKE GERİDE KALMAYACAK

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) kapsamında BM ihtisas örgütü ICAO, "Hiçbir Ülke Geride Kalmasın" kampanyası ile uçuş güvenliği standartlarının ve tavsiye edilen uygulamaların yaygınlaştırılması çalışmalarına büyük destek sağlayan Türkiye, sivil havacılık alanında önemli bir eğitim-uygulama merkezi haline gelecek.
Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Birliği (TİKA) ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) işbirliğinde, Kırgızistan Sivil Havacılık Kurumu (SHK) uzmanlarına İş Başında Eğitim (OJT) düzenlendi. Eğitim süresince; Güvenlik Yönetimi Sistemi, Risk Yönetimi ve Havayolu İşletmesi Ruhsatlandırma Süreci konularında uluslararası standartlar ile AB ve Türkiye uygulamaları anlatıldı. Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, Kırgız heyeti makamında kabul ederek sivil havacılık alanında Türkiye’nin birikimini ve örnek gelişimini, talep eden tüm ülkelerle paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti. Kırgızistan SHK Genel Müdürü Ermek Omuralıev, Kırgızistan’ın sivil havacılığının uluslar arası ve AB standartlarına tam uyumlu hale getirilebilmesi için kapasite arttırma ve uzmanlaşma eğitimlerine öncelik verilmesini uygun bulduğunu belirtti. Bu kapsamda, Türkiye ile Kırgızistan SHK arasında imzalanan işbirliği mutabakat zaptı sivil havacılık alanında ikili ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir aşama oldu.Uluslararası sivil havacılığa ilişkin küresel standart ve tavsiyeler belirleyen Birleşmiş Milletler İhtisas Örgütü; Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) mevzuatına tam uyumun sağlanabilmesi için Türkiye birçok ülkeye destek sağlıyor. ICAO’nun kurucu üyeleri arasında yer alan Türkiye’de verilen eğitimler alıcı ülkelerin sivil havacılık otoritelerinin idari ve teknik altyapısını güçlendiriyor.
Türkiye; sivil havacılık sektöründe 2003 yılından itibaren 5 kat büyüyerek ICAO’ya üye ülkeler arasında 30. sıradan 11. sıraya yükseldi. Türkiye’nin dünya sivil havacılığına yaptığı katkılar artırarak devam ediyor. TİKA ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen eğitim programları; düzenli periyotlarla verilmeye devam edecek.