Mersin Hikayesi Olan Kadınlar Festivaline Doğru

Hikayesi Olan Kadınlar Festivaline Doğru

04.07.2017 - 11:00 | Son Güncellenme:

.

Hikayesi Olan Kadınlar Festivaline Doğru

MERSİN (AA) - Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarında (TORTEK) eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri, Üreten Kadın Derneği'nin (ANKA) bu yıl ilk kez düzenleyeceği Hikayesi Olan Kadınlar Festivaliyle Mersinlilerin beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

Toroslar Belediyesi ile ANKA işbirliğiyle Forum Mersin Alışveriş Merkezinde 7-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek festivalde, TORTEK kursiyerleri hem ürünlerini sergileyecek hem de satış yaparak gelir elde edecek.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Anka Üreten Kadın Derneği Başkanı Devrim Kocabaş ve yönetim kurulu üyeleri, satış stantlarının yanı sıra çeşitli etkinliklerin ve workshopların da yer alacağı festivalin bir oteldeki tanıtım toplantısına katıldı.

Başkan Tuna, toplantıda yaptığı konuşmada, belediye olarak her zaman üretimden yana olduklarını, 2005 yılında başlattıkları TORKEK ile üreten elleri oluşturduklarını belirtti.

ANKA Üreten Kadın Derneği ile hayata geçirilen Hikayesi Olan Kadınlar Festivali'nin TORTEK'te eğitim gören kadınların ürettikleri ürünlerin pazarlaması noktasında önemli bir destek olacağını bildiren Tuna, "İşsiz insanlarımıza çare olamazsanız orada mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturma şansınız yok. 2005 yılında başlattığımız TORTEK ile 17 binin üzerinde kadın ve erkeğe mesleki eğitim verdik. Onları hayatlarını idame ettirebilecekleri ve sevdikleri branşlara yönlendirdik." diye konuştu.

Haberin Devamı

Anka Üreten Kadın Derneği Başkanı Devrim Kocabaş da festivalle kadınların öne çıkan ürünlerini tanıtacaklarını aktardı.

Kadınların ürettiği ürünleri internet üzerinden satmaya başladıklarını anlatan Kocabaş, "Bunları yapabildiklerini kadınların görmelerini istiyoruz. Diğer dezavantajlı kadınlara ulaşmak ve umut olmak istiyoruz. Çünkü kadınların güçlü olmalarının asıl dayanağı ekonomi." ifadelerini kullandı.