Gündem ‘Himalaya fatihi’ bu kez Alaska’da

‘Himalaya fatihi’ bu kez Alaska’da

14.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Himalaya Dağları’nın karayoluyla ulaşılabilen en yüksek rotasını motosikletiyle tek başına geçen ilk Türk kadını Serpil Kalaycı, bu kez Alaska’da motosiklet sürüyor.

‘Himalaya fatihi’ bu kez Alaska’da

Ankaralı kimya mühendisi Serpil Kalaycı, Himalaya Dağları’nın karayoluyla ulaşılabilen en yüksek rotasını, motosikletiyle tek başına geçen ilk Türk kadını unvanına sahip. Ayrıca motosikletle Meksika’daki Şeytan Omurgası Geçidi’ni geçmişti. Serpil Kalaycı bu kez Eskimo kültürünü tanımak ve buzlu yollarda motosiklet kullanmak için dünyanın en soğuk yerlerinden ABD’nin Alaska eyaletine gitti.

Haberin Devamı

Motosikletle 6 bin km.

Dünyanın en tehlikeli yollarında motosiklet kullanarak zoru başarmayı hedefleyen Serpil Kalaycı, Alaska’da toplam 6 bin kilometre motosiklet kullanmayı ve kar fırtınalarına yakalanmamayı hedefliyor. Yolculuğuna Büyük Okyanus kıyısındaki Anchorage kentinden başlamayı planlayan Kalaycı, 16 gün boyunca motosiklet kullanacak. Motosikletiyle giderken somon balığı göçü ve balina seyri gibi doğal olaylara tanıklık etmeyi isteyen Kalaycı, bölgenin en eski sakinleri Eskimoları görmeyi hedefliyor.

Eskimoların peşinde

Alaska’da kent yerleşimleri olmadığı için konteyner otellerde konaklayacağını söyleyen Serpil Kalaycı şunları anlattı: “Eskimo kültürünü tanımayı çok istiyorum, fakat bu kültürü anlatan fazla bir görsel zenginlik günümüze kalmamış. Genellikle müzelerde tanıtılıyor. Yol üzerinde gerçek bir Eskimo köyü görürsem rotamı değiştirmeye çalışacağım. ‘Ölü At’ şehrinden dönüşe geçip tekrar Anchorage kentine gideceğim. Motosikletimin soğuk iklimde ve sert rüzgarda sorun çıkarmaması için dua ediyorum. Her türlü güzel sürprize açığım. Yolun bana neler vadedeceğini bilmiyorum ama yolda olmak çok güzel.”

Haberin Devamı

Aileden maceracı ve motosiklet tutkunu

Türkiye’nin ilk kadın otomobil yarışçılarından Tuna Kalaycı ve 1981 yılının Türkiye ralli ve motokros şampiyonu Hasan Kalaycı’nın kızı olan Serpil Kalaycı’nın ablası Seden Güzel de ilk lisanslı kadın motokrosçulardan. 30 yıldır motosiklet kullanan Kalaycı, 16 yıldır yurtdışı seyahatlerine motosikletiyle gidiyor.