Gündem Himmete 140 gözaltı

Himmete 140 gözaltı

19.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gülen cemaatine 50 milyon lira destek sağladıkları iddiasıyla aralarında işadamı Halit Dumankaya’nın da bulunduğu 105 kişi gözaltına alındı, 35 kişi aranıyor

Himmete 140 gözaltı

2004-2015 yılları arasında ‘FETÖ/PDY’ye “himmet” adı altında finansal destek sağlanması”na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğin’ce verilen kararda şüphelilerle ilgili “terör örgütü FETÖ/PDY’ye üye olmak”, “terör örgütüne finansman sağlamak”, “terör örgütünün propagandasını yapmak” ve “suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama” iddialarıyla soruşturma yürütüldüğü belirtildi. Dün sabah İstanbul, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Kocaeli, Ordu, Rize ve Trabzon’da düzelenen operasyonlarda 140 kişiden 105’i gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Semih Serhat Dumankaya da bulunuyor.

‘Din istismar edildi’
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açklamada “Bank Asya hakkında düzenlenen Teftiş Kurulu raporu, BDDK raporu, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan tahkikat sonucunda; burs, kurban parası, abonelik ücretleri ve himmet olarak verilen ve toplanılan paraların, yardım ve bağışta bulunan kişilere vaat edilen amaçlar doğrultusunda kullanılmadığı, dini duygular istismar edilerek toplanılan para ve çeklerin, Bank Asya’nın bazı şubelerindeki belirli hesaplardan örgüt yöneticilerine usulsüz işlem ve tasarruflarla aktarıldığı, örgütün amacı doğrultusunda legalize edilerek kullanıldığı” belirtildi.
Açıklamada, “Şüphelilerden 41’i Bank Asya’nın değişik şubelerinde çalışan personeli, diğerleri ise 2004-2015 yılları arasında örgüte finansman sağlayan /finansmana aracılık eden şirket yöneticisi ve çalışanları ile himmet hesaplarını örgüt adına kontrol eden ve tasarruf edilen kişilerdir” denildi.