Geri Dön

Hindi dolma tarifi

Hindi dolma tarifi yılbaşında yapılabilecek en lezzetli yemek tariflerinden biri. İçindeki malzemelerle dolu dolur bir tat bırakan hindi dolma tarifi, yılbaşında bütün misafirlerinizi size hayran bırakacak. Hindi dolma tarifi nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte hindi dolma tarifi:

Hindi dolma tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 hindi
Kuzu ciğeri
Pirinç
1 soğan
Yarım demet maydanoz / dereotu
Tereyağı
1 adet tavuk suyu tableti
Çamfıstığı
Kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kişniş
2 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı

Hindi Dolma Nasıl Yapılır?

1. Pirinci tuzlayıp ıslayın ve yarım saat bekletin. Kuş üzümlerini de ıslayın bekletin. Kuzu ciğerini küp şeklinde ufak ufak kesin. Soğanları doğrayın. Pirinç ve kuş üzümünü süzün. Tavuk suyunu su dolu tencerenin içine atın ve kaynatın. Tavanın içine bir parça tereyağı koyun ve eritin çamfıstıklarını ilave edip hafif kavurun ardından soğanları ilave edip kavurun.

2. Soğanlar suyunu çekince ciğeri ilave edin ve kısık ateşte renkleri dönene kadar pişirin. Kalan tereyağını ayrı bir tencerenin içinde eritin pirinci ilave edip 2-3 dk kavurun. Ardından kuşüzümünü ekleyin ve yenibahar, kişniş, tarçın, 2 tatlı kaşığı tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ciğeri de ilave edin karıştırın ve kaynatıp erittiğiniz tablet tavuk suyundan pirincin üstünü geçecek şekilde ekleyin. Biraz karıştırın ve kısık ateşte 15-20 dk pişirin.

3. Hindi ile tekrar pişeceği için iç pilavının biraz diri kalması gerekiyor. Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın. Suyunu çeken pilavın içine ilave edip harmanlayın. Hindiyi temizleyin hazırladığımız iç pilavını içine doldurun ve açık kalan kısmını yağlı kâğıt ile kapatın. Fırına vermeden önce hindiyi karabiber ve tuz, zeytinyağı ile iyice ovun. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve biraz su serpin hindiyi yerleştirin ve üstüne ıslatılmış yağlı kâğıt ile kapatın ve 200 derecede fırının orta kısmında yaklaşık 1 saat pişirin.

4. 1 saatin ardından ısıyı 150 dereceye düşürün ve üzerindeki yağlı kâğıdı çıkartın 1,5 saat pişirin. Fırından çıkan hindi dolmanın göğüs kısmını kesip dilimleyin ve iç pilavından ilave edip servis yapın.

Hindi dolma tarifi işte bu kadar basit!

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber