Hindi Tandır Malzemeleri:
 
1 adet  hindi kalça kemikli
Kuru soğan
1 sarımsak 
Taze kekik
Patates
Havuç
Yarım çay bardağı su
Zeytinyağı
Tuz – karabiber
 
Yapılışı:
Fırını 180  dereceye ayarlayın. Soğanı bölün. Sarımsakları soyup bütün bırakın. Patatesleri ve havucu iri küp şeklinde doğrayın. Hindi etinin üzerine bıçakla küçük çizikler atın ve fırın kabınıza alın. Zeytinyağı tuz ve karabiberle etin her tarafını bulayın.
 
Soğan, sarımsak, havuç, patates ve taze kekik dallarını etin üzerine ve kenarlarına dağıtın. Üzerine su serpin.Alüminyum folyo ile kapatarak 1/2 saat pişirin. Sonra fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 1 saat daha pişirin.1 saatin sonunda folyoyu alın, ısıyı 160 dereceye düşürün ve üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat daha fırında tutun.