05.03.2018 - 17:04 | Son Güncellenme:
Hindistan cevizi severler, Hindistan cevizinin nasıl kesildiğini sizlere en kolay ve basit şekilde açıklayacağız. Hindistan cevizini sırf kesmeyi bilmediğiniz için yiyemiyorsanız birazdan vereceğimiz yöntemler size oldukça faydalı olacak. Hindistan cevizi, kandaki kolesterolün hızlı bir şekilde atılmasını sağlayarak metabolizma ve sindirim sisteminin hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olan bir meyvedir. Aynı zamanda Hindistan cevizi meyvesi nörolojk hastalıkların da azalmasına yardımcı olmaktadır.
Hindistan cevizinin nasıl kesildiğini bilmediğinizde bu meyveyi yemek işkence haline dönüşecek, hatta hiç tüketememenize neden olacaktır. Ancak size vereceğimiz birkaç basit ip ucuyla Hindistan cevizinin nasıl kesildiğini öğrenebileceksiniz.
Hindistan cevizinin nasıl kesildiğini öğrenmek için yapmanız gereken tek şey vereceğimiz talimatlara bir bir uymak olacak.
Hindistan cevizi nasıl kesilir?
Yöntem 1: Bir Çekiç ve Bıçak Kullanma
Malzemeler
• Hindistan cevizi
• Çekiç
• Soyma bıçağı
Hindistan cevizi nasıl kesilir?
1. adım: Hindistan cevizini bu yöntemle kesebilmek için ilk olarak yumuşak bir gözünü bulmanız gerekir. Hindistan cevizinin mutlaka bir yumuşak gözü bulunur. Bu aşamada önemli olan o yumuşak gözü bulmaktır.
Yöntem 2: Fırında ısıtma yöntemi
Malzemeler:
1. adım: Hindistan cevizinin ilk olarak suyunu boşaltın. Ortadaki yumuşak olan delikleri tornavida yardımıyla delerek, suyunu boşaltabilirsiniz.
Malzemeler:
1. adım: Hindistancevizi dondurucuya koyun ve sıcaklığı en düşük seviyede tutun. 12 saat boyunca dondurucuda saklanmalıdır.
4. adım: Hindistan cevizini dondurucudan aldıktan sonra üzerine dairesel hareketlerle vurun. Hindistan cevizinin kolayca kabuğundan ayrıldığını göreceksiniz.
1- Hindistan cevizinin kaliteli olup olmadığını anlamak için almadan önce muhakkak elinizde sallayın ve içinde su olup olmadığını kontrol edin. Eğer içerisinde su olmadığını hissederseniz o Hindistan cevizini satın almayın. Çünkü bu Hindistan cevizinin taze olmadığını gösterir.
2- Hindistan cevizini soyduktan sonra üzerinde olan koyu kahverengi ince deriyi de yemenizi tavsiye ederiz. Çünkü bu koyu kahverengi deri lif açısından zengindir ve yenilebilir. Ancak tadını beğenmediyseniz sebze soyucu kullanabilirsiniz.
3- Yaralanmaları önlemek için Hindistan cevizi etini bıçakla ayırırken dikkatli olmanız gerektiğini unutmayınız.
4- Fırın yöntemini kullanıyorsanız, hindistancevizi fırından çıkarın ve işlemi daha da kolaylaştırmak için derhal buz gibi soğuk suya daldırın.