Gündem Hindistan cevizli kurabiye tarifi

Hindistan cevizli kurabiye tarifi

19.04.2018 - 11:27 | Son Güncellenme:

Hindistan cevizli kurabiye her yaştan insanın sevdiği bir lezzet. Tropikal bir tadı olsa da malzemelerine ülkemizde de kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Kahvaltıdan çay saatine sıcak ya da soğuk bir şekilde dilediğiniz an tüketebileceğiniz bu hafif atıştırmalığın tarifi yazımızda...

Hindistan cevizli kurabiye tarifi

Hindistan cevizli kurabiye sıcak tüketildiği takdirde, yanında buz gibi içeceklere yer verilebilir. Ancak soğuk bir şekilde tüketmek istediğinizde ise çay ve kahve gibi sıcak içecekler bu kurabiyeye oldukça yakışacaktır. Hindistan cevizli kurabiye tarifi hem zahmetsiz hem de çok keyiflidir. Hem yaparken hem de pişerken yaydığı koku bile ev halkını mutlu edecektir. Her evde bulunabilen süt, un, kakao, hamur kabartma tozu ve tabii Hindistan cevizi ile bu kurabiyeyi kolayca yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizli kurabiye tarifi için gerekli malzemeler kşöyledir.

· Yarım paket tereyağı,

· 1 su bardağı pudra şekeri,

· 1 paket kabartma tozu,

· 1 paket vanilya,

· 1 su bardağı Hindistan cevizi,

· 2 adet yumurta sarısı,

· 2 yemek kaşığı kakao

· Göz kararı kadar un

Tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurulur ve hamur kıvamı elde edilir. Malzemeler kolaylıkla temin edilebilen malzemelerdir. Kakao ise tamamen isteğe bağlı bir malzemedir. Ancak kurabiyelerin daha lezzetli olması, yumurta kokusunun sinmesi ve daha pastane tarzında bir kurabiye olması için kakao kullanımı önerilir.

Hindistan Cevizli Kurabiye Yapımı Kolay mıdır?

Haberin Devamı

Tüm malzemeler, kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurulduktan sonra ceviz büyüklüğünde kurabiye parçaları koparılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Tepsiyi ister yağlayabilir isterseniz de yağlı kâğıt tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin pişirme sürenize ve fırınınızın özelliklerine bağlı olarak değişim gösterir. Tüm hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp tepsiye dizdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırına kurabiyelerinizi sürebilirsiniz. Yaklaşık olarak 30-40 dakika kurabiyelerinizin üzeri kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz. Fırınınızın pişirme süresine ve ayarına göre bu süre artabilir ya da azabilir. Kurabiyelerinizin üzeri çatladığında artık fırından çıkarabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.