Güzel yemek yapıyorum ama tatlı konusunda sıfırım diyorsanız sizler için hem basit hem de lezzetli bir tarifimiz var: Hindistan cevizli kurabiye tarifi. Yazımızın devamında sizler için pratik bir lezzet olarak seçtiğimiz Hindistan cevizli kurabiye tarifi yer alıyor. Hemen tarifi uygulayın, yakınlarınızı şaşırtın!

Hindistan cevizli kurabiye tarifi

Hindistan cevizli her şeye varım diyorsanız bu tarif tam size göre. Lezzetli ve farklı bir tat arıyor ama bunun için yeterince zaman bulamıyorsanız sizler için hazırladığımız Hindistan cevizli kurabiye tarifini hemen not alın. Az kalori, yüksek lezzet vaat eden bu tatlı akşam menünüzü zenginleştirecek.

Hindistan cevizli kurabiye tarifini yapabilmek için aşağıda yer alan malzemeleri temin edebilir  ve yapılış aşamalarını takip ederek kolay bir biçimde uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

-1 yumurta
-125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un (yaklaşık 2-2,5 su bardağı)

Şerbeti için:

-2 çay bardağı şeker
-3 çay bardağı su

Bulamak için;

Hindistan cevizi 

Hindistan cevizli kurabiye nasıl yapılır?

1.adım: Öncelikle şerbet için su ve şeker bir tencereye alınır, ocakta kaynatılmadan sadece şeker eriyene kadar tutulur, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

2.adım: Hamuru için un hariç tüm malzemeler bir kaba alınır ve iyice karıştırılır. Daha sonra üzerine kontrollü bir şekilde azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.

3.adım: Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

4.adım: Kurabiyeler fırından çıkınca soğuyan şerbetin içine tek tek atılır, şerbetin içinde biraz bekletildikten sonra çıkarılır, hindistan cevizine bulanır ve bir tabağa alınır. 1-2 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.