Gündem Hindistan cezaları ağırlaştırdı

Hindistan cezaları ağırlaştırdı

18.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkent Yeni Delhi’de her 14 saatte bir tecavüz olayının yaşandığı Hindistan’da, Özgecan Aslan cinayetine benzer bir olay sonrasında tecavüze karşı yasalar sertleştirildi.

Hindistan  cezaları  ağırlaştırdı

16 Aralık 2012’de, 23 yaşındaki bir tıp fakültesi öğrencisi, otobüste şoförün de arasında bulunduğu kişilerce toplu tecavüze uğramıştı. Saldırganlar, genç kadını demir çubukla dövmüştü. Altı kişi gözaltına alınırken ağır yaralanan kadın, 20 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Halk, önlem alınması için sokaklara döküldü.

Sanıklar idam edildi
Hindistan’da yasalar, koruma amacıyla cinsel saldırı kurbanı kadının ismini saklamasına rağmen kadının babası “Benim kızım yanlış bir şey yapmadı” diyerek kızının isminin Jyoti Singh Pandey olduğunu söyledi. Sanıklardan biri hapishanede intihar ederken, dört zanlıya tecavüzün yanı sıra cinayet suçundan idam cezası verildi. 17 yaşında olan bir zanlı da ıslahevine gönderildi. Parlamento cezaları ağırlaştırdı. Toplu tecavüz vakalarında en az 20 yıldan ömür boyu hapse kadar hapis cezası verilmesi kararı alındı. Kurbanın ölmesi ya da bitkisel hayata girmesi durumunda ise idam cezası getirildi.
Başbakan Narendra Modi olayla ilgili “Tecavüzden kızlarımızı sorumlu tutacağınıza oğullarınıza çeki düzen verin” dedi.
Hindistan İlerici Kadınlar Derneği Genel
Sekreteri Kavita Krishnan,’kurbanı suçla’ kültürünün tecavüz vakalarında büyük
rol oynadığını dile getirdi.