Ege Hindistan’da retina cerrahisini anlattı

Hindistan’da retina cerrahisini anlattı

30.03.2017 - 03:42 | Son Güncellenme:

Özel Retina Göz Merkezi Kurucusu Prof. Süleyman Kaynaklar, 7 bin hekimin katıldığı konfreransta dünyadaki gelişmeleri meslektaşlarıyla paylaştı.

Hindistan’da retina cerrahisini anlattı

Özel Retina Göz Merkezi Kurucusu Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Hindistan’da düzenlenen Tüm Hindistan Oftalmoloji Konferansı’na katıldı. Kongre Başkanı Prof. Lalit Verma’nın davetlisi olarak kongreye katılan ve bir sunum gerçekleştiren Prof. Kaynak, Türkiye’nin sağlıkta geldiği noktalar hakkında bilgiler verdi, retina cerrahisi üzerine video filmler eşliğinde kendi deneyimlerini paylaştı. Prof. Kaynak Hindistan izlenimlerini şöyle anlattı.

Haberin Devamı

Pazarlama ağı

Hindistan’da, bölgesel derneklerin yanı sıra, bir de tüm Hindistan hekimlerini kapsayan dernekler olduğunu belirten Prof. Kaynak, “Bunlardan birisi de AIOC denilen ‘All Indian Ophthalmology Conference’tır. Tüm Hindistan göz hekimlerini bir araya getiren kongredir. Kongre bu yıl Jaipur kentinde yapıldı ve yaklaşık olarak 7 bin dolayında göz hekimi katıldı. Bu toplantıya, kongre başkanı Prof. Lalit Verma tarafından davetli konuşmacı olarak çağrıldım ve orada iki konuşma yaptım. Konuşmalarım retina cerrahisi üzerine oldu ve video filmler eşliğinde, kendi deneyimlerimi paylaştım. Meslektaşlarımızla bu deneyimleri tartıştık. Bir Türk biyoteknoloji firması da kongredeydi. Firma, Hindistan’da geniş bir pazarlama ağı kurmuş.”

Haberin Devamı

Bilgi ve tecrübe

“Bu kongrede benim en çok dikkatimi çeken iki husus oldu. Birincisi, tüm hekimlerin çok üst düzeyde İngilizceye hakim olmaları ve oftalmoloji alanında çok derin bir deneyim, bilgiye sahip olmalarıydı. Sunumları gerçekten çok üst düzeyde bilgi ve tecrübeyi yansıtmaktaydı. İkincisi de tıp endüstrisinin çok gelişmiş olması ve bunun ülke koşullarına uygun hale getirilmiş olmasıydı. Hindistan gerçekten de cerrahi aletten, sterilizasyon ve ameliyathane araçlarına, elektronik muayene sistemlerinden ileri teknolojiyle donanmış bilgisayar esaslı donanımlara sahip.”