Gündem Hindistan’da Türk dolandırıcı alarmı

Hindistan’da Türk dolandırıcı alarmı

19.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hindistan’ın Mumbai kentinde önce bir kitapçıyı daha sonra ise 7 yıldızlı bir oteli dolandırdığı ortaya çıkan Kasmin Abdül Samet isimli Türk, polisler tarafından aranıyor.

Hindistan’da  Türk dolandırıcı alarmı

İlk önce kitapçıyı dolandırdı

İstanbullu bir halı satıcısı olan 39 yaşındaki Samet’in önce Andheri mahallesindeki bir kitapçıdan 36 bin rupi (1317 TL) çaldığı tespit edildi. Kitapçıdan bir CD satın alan Türk, ödeme yaparken para üstünü belli bir banknot serisi olarak istediğini belirtiyor. Kasiyer banknotları bulmaya çalışırken el çabukluğu ile hırsızlığı gerçekleştiren Samet’in aynı yöntemi Marine Drive bölgesindeki 7 yıldızlı bir otelde de kullandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hint polisi her yerde arıyor

24 Haziran’da gerçekleştirdiği ilk dolandırıcılıktan sonra yakalanan ancak kefaletle serbest bırakılan Samet’in sadece iki gün sonra otelden 22 bin TL değerinde nakit para çaldığı ifade ediliyor. Zanlı, otel dolandırıcılığından sonra polis tarafından tekrar aranmaya başladı. Otelin kameralarından tespit edilemeyen Samet’in, dolandırdığı kitapçının güvenlik kamerasında net biçimde görüldüğü açıklandı. Mumbai polisi tarafından yapılan açıklamada, ‘Hint asıllı eşiyle beraber Hindistan’ı genellikle yılda iki kere ziyaret eden Smaet’in ilk tutuklamada suçlarını itiraf ettiği’ belirtildi.