Hint böreği tarifi adından da anlaşılacağı üzere hindistandan gelen bir lezzettir. Yapılan tarihi araştırmalarda hint böreğinin Eski Pers İmparatorlarının da sevdiği bir yiyecek olduğu anlaşılmış ve bu nedenle geçmişinin en azından MÖ 500'lerden daha eskiye uzandığı tahmin edilmiştir. 1980'lerden itibaren Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerinde de tanınmış ve tüketilmeye başlanmıştır.

Hint böreği tarifi iç harcı genellikle yöreden yöreye farklılıklar gösterektedir.  Ancak hint böreğinin en önemli özelliği hamuruna baharat katarak yapılmasıdır. 

Hin böreği tarifini öğrenmek için sabırsızlanmaya başladıysanız işte sizler için araştırmış olduğumuz hint böreği tarifi:

Malzemeler:

Hamuru için:

500 gr un
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su 

İç harcını hazırlamak için:

250 gr kıyma
3 tane robottan geçirilmiş soğan
Göz kararı karabiber

Hint böreği nasıl yapılır?

1. aşama: Bir kabın içerisine un, tuz ve maya ekleyin. Daha sonra içerisine ılık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde edene kadar elinizde yoğurun.

2. aşama: Hamuru 15 dk mayalanması için beklettikten sonra iki beze parçaya bölün ve 20 dk daha dinlenmeye bırakın.

3. aşama: İç harcı için malzemeler kısmında vermiş olduğumuz ürünleri bir kabın içerisine ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Bir tavanın içerisinde iç harcı 5 dk kavurun.

4. aşama: Hamuru oklava yardımıyla iyice açın. Hamurun içerisine yağ ile iyice yağlayın.

5. aşama: Daha sonra hamuru 4 parmak genişliğinde uzun uzun kesin. Her kesilmiş hamurun içerisine iç harcı ekleyin.

6. aşama: 3 köşe şeklinde uzatarak katlayın ve her bir hamuru sarın.

7. aşama: bol kızgın yağda veya 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. 
Afiyet olsun…