Püf Noktası Hint kınası nasıl çıkar?

Hint kınası nasıl çıkar?

02.10.2017 - 15:48 | Son Güncellenme:

Hint kınası ülkemizde çok yaygın bir kına türüdür. Kına gecelerinde, saç boyamada, vücut süslemede kullanılan Hint kınası normal şartlarda kolay kolay geçmez. Hint kınasını çıkarmak için ne kullanmalıyız?

Hint kınası nasıl çıkar

Hint kınası nedir? Nerelerde kullanılır?

Haberin Devamı

Hint kınası özellikle Pakistan ve Hindistan'da geleneksel süslenme yöntemidir. Hinna adı verilen anavatanı Hindistan olan kına ağacı ayrık dallı ve geniş yapraklı bir bitkidir.

Tarih öncesinde kına mumyalama ve veba hastalığından korunmak içinde kullanılırdı. Kına gecelerinin ve vücudunun herhangi bir bölgesine geçici süsleme yaptırmak isteyenlerin vazgeçilmezi hint kınası nasıl çıkarılır? Nerelerde kullanırlır? İşte haberimizin detayları...

Hint kınası nasıl çıkar?

Hint kınası uygulandıktan bir ay sonra kendi kendine çıkamaya başlar. Kınanın kalitesine göre bu süre kısalıp uzamaktadır.

Zeytinyağı

Vücudunuzdaki kınalı yere bir miktrar zeytinyağı dökerek ovuşturun. 10 dakika bekeldikten sonra sabunla yıkayın, düzenli kullanımda hint kınasının daha hızlı gittiğini göreceksiniz.

Diş macunu

Haberin Devamı

Vücuttaki kınanızın büyüklüğüne göre katı bir tabaka halinde sürün. bir süre bekledikten sonra 1-2 damla su ile ovalayın. Derinizi biraz kızartabilir, çok kısa bir sürede derinizden kaybolacaktır.

Tuzlu su

Asidik bir yapıda olan tuzlu suya ellerinizi koyun ve bir süre bekletin. Kınanız akıp gidecektir.

Saç kremi

İçerdiği katkı maddelerinden dolayı saç kremleride kınanızı çıkarmak için etkili bir yöntemdir.

Limonlu karbonat

İçeriğinedki asidik temizleme özelliği ile leke çıkarmada etkili bir yöntemdir. Sürekli kullanımda vücudunuzun tahriş olmamasına dikkat ederek hint kınasındajn kurtulabilrisiniz.

Klor ve hidrojen peroksit

İnsan sağlığına pek zararı olmayan bu kimyasalları eczanelerden temin edebilirsiniz.

PembeNar Özel

Kına saça iyi gelir mi?

Yazarlar