Gündem Hiranur'u yaralayan şüpheli tutuklandı

Hiranur'u yaralayan şüpheli tutuklandı

28.08.2018 - 15:13 | Son Güncellenme:

Parkta oynayan çocuklara ateş ettiği öne sürülen şüpheli Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevkinin ardından tutuklandı.

Hiranuru yaralayan şüpheli tutuklandı

Pendik’te parkta oynayan çocuklara ateş ederek 7 yaşındaki Hiranur Demircan’ı sırtından yaraladığı iddiasıyla emniyetten serbest bırakılan ve yeniden gözaltına alınan şüpheli B.B.’nin emniyet ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli ifadesinde silahının olmadığını söyleyerek, “Kızın yaralanması ile alakam yoktur” diye kendini savundu. Ayrıca, şüpheli savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Haberin Devamı

Pendik Dumlupınar Mahallesi Ekspres Sokak üzerinde bulunan bir sitenin parkında oyun oynayan çocukların üzerine ateş edilmişti. Olayda 7 yaşındaki Hiranur Demircan sırtından vurularak yaralanmıştı. Bunun üzerine gözaltına alınan şüpheli B.B. emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Şüpheli B.B. yeniden gözaltına alınarak Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

TUTUKLANDI

Şüpheli savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olayla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"20.01.2011 doğumlu H. D. adlı çocuğun 21 Ağustos 2018 günü saat 13.50 civarında Pendik ilçesi Dumlupınar mahallesindeki Penpark Sitesi’nin bahçesinde bulunduğu esnada sırtına isabet eden bir cisimle yaralandığının bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatıldığı,

Haberin Devamı

Bu kapsamda eylemin oluş biçimini ortaya çıkarmak amacıyla olay yerinde ayrıntılı inceleme yapıldığı, Mağdur çocuğun tedavisini müteakip alınan beyanı ile tanıkların ifadeleri doğrultusunda olayın aynı bölgede mukim bir şahsın evinin camından silahla ateş etmesi sonucu gerçekleştiğine dair yeterli şüpheye ulaşılması üzerine şüphelinin yakalanıp gözaltına alındığı, ayrıca olayda kullanılan silahın ele geçirilmesi amacıyla şüphelinin üzerinde ve ikametinde arama yapıldığı,

Yakalanan şüphelinin savcılık ifadesini müteakip sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince Olası Kastla Yaralama ve Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması suçlarından tutuklandığı,

Maddi gerçeğin tüm yönleriyle açığa çıkarılıp eylemi gerçekleştiren kişi ve varsa olayda ihmali bulunan tüm kişiler hakkında yasal gereğine tevessül edilmek üzere soruşturmaya titizlikle devam olunduğu,

Hususları, kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur."

“ÇOCUKLARIN SESİNDEN UYANDIM”

Öte yandan, şüphelinin ortaya çıkan emniyet ifadesinde, “Bayram olması sebebiyle sabah saat 04.00’a kadar kuaför arkadaşıma yardımcı oldum. Eve sabaha karşı geldiğim için 11.00-12.00’e kadar uyudum. Yanımızdaki sitede bulunan çocukların seslerinden uyandım. Pencereye çıktığımda küçük yaşta kız ve erkek çocuklar sitenin bahçesinde oynuyorlardı. Ben çocuklara seslenerek sessiz olmalarını söyledim. Çocuklar da, “tamam” dediler. Ben Hiranur isimli çocuğu tanımam. Tekrar yattım ve uyudum” dedi.

Haberin Devamı

“ANNEME BANA, ‘SEN Mİ VURDUN?’ DEDİ”

Daha sonra annesinin kendisini uyandırdığını söyleyen şüpheli, “Annem bana, ‘Parkta bir kız vurulmuş sen mi yaptın?’ dedi. Ben de anneme cama çıktığımı ve ses yapmayın dediğimi söyledim. Camda çocuklar beni gördüğü için benim yaptığımı düşünmüş olabilirler. Ben uyuduğum için herhangi bir silah sesi duymadım. Silahım da yoktur. Kızın yaralanması ile alakam yoktur” diyerek suçlamaları reddetti.

GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILMIŞTI

Olayın ardından görgü tanığı çocukların ifadeleri üzerine yandaki binada oturan B.B. gözaltına alındı. Askerden yeni geldiği bildirilen B.B. götürüldüğü Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde o saatte evinde uyuduğunu söyledi. B.B., küçük kızın hayati tehlikesi bulunmadığı gerekçesiyle savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı