Rize HIRSIZLAR İŞİN KOLAYINA KAÇTI

HIRSIZLAR İŞİN KOLAYINA KAÇTI

08.04.2014 - 13:41 | Son Güncellenme:

Rize’de hırsızlar arı dolu kovanları çalmak için, arıcılıkta en masraflı ve zahmetli dönem olarak bilinen bakım döneminin bitmesini bekledi.

HIRSIZLAR İŞİN KOLAYINA KAÇTI


Rize’de hırsızlar İlyas Taşkın (60) isimli arıcıya ait 6 adet kovanı çaldı. Rize’nin Gülbahar Mahallesi’nde meydana gelen olayda Taşkın’ın kış bakım dönemi için yayladan mahallenin oranlık alanına taşıdığı arı kovanlarından 6'sı kimliği bilinmeyen kişiler tarafından açılındı. Taşkın, konuyla ilgili olarak Rize Tophane Polis Merkezi’ne suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı


Son haftalarda arı kovanı hırsızlıklarının arttığına dikkat çeken İlyas Taşkın (30) "Geçtiğimiz gün iki kovanım çalındı. Bir hafta içerisinde altı kovanım çalındı. Acıcılıkta en masraflı ve zahmetli dönem kış dönemidir. Arının ölmemesi için kış boyunca arının beslenmesini sağlıyoruz. Bu bir hayli masraflı ve zahmetli oluyor. Çalınan kovanlar bakım dönemini tamamlayıp sezona hazır haldeydi. Her kovanın ekonomik değine en az 750 TL civarındaydı. Yazık günah. Şikayetçi oldum. Umarım, hırsızlar yakalanır” dedi.