Gündem Hırsızların hırsıza yaptıklarına bak!

Hırsızların hırsıza yaptıklarına bak!

21.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da bir kuyumcuyu soyan çeteden S.Y. paraları alıp kaçınca, diğer üyeler S.Y.’nin ailesine işkence yaptı. Ailenin şikâyeti üzerine polis, soyguncuları Kaleşnikof ve pompalılarla birlikte ele geçirdi

Hırsızların hırsıza yaptıklarına bak

Ankara’da yaşanan bir kuyumcu soygunu ve sonrasında yaşananlar aksiyon filmlerini aratmadı. Milliyet’in aldığı bilgilere göre, kasım 2014’te aydınlıkevler semtindeki bir kuyumcuya dün akşam saatlerinde kar maskeli ve silahlı 5 kişi girdi. Güvenlik görevlisini bacağından vuran soyguncular, iki dakika içinde 4 kilogram altın ve 30 bin TL’yi alarak, plakasız lüks cipe binerek kaçtı. Soygunculardan S.Y., daha sonra kuyumcudan aldıkları altın ve paraların büyük bölümüyle ortadan kayboldu. Soygunu gerçekleştiren F.B.’nin yönettiği çete, S.Y.’yi bulmak için harekete geçti ancak sonuç alamayınca S.Y.’nin en yakın arkadaşı B.A.’yı kaçırarak ağır işkenceden geçirdi. S.Y.’nin ise altın ve paraları sakladıktan sonra başka bir suçtan dolayı tutuklandığı anlaşıldı.
Polis kılığında baskın
Bunun üzerine S.Y.’nin evini tespit eden çete üyeleri evi otomatik silahlarla taradı. Şans eseri aile fertlerinden yaralanan ya da ölen olmadı. F.B. daha sonra yanındaki 12 kişiyle birlikte kendilerine polis süsü vererek, S.Y.’nin evini bastı. S.Y.’nin annesi, babası ve iki kız kardeşini kaçıran çete, ormanlık alana götürdüğü aileye, elektro şok cihazları kullanarak işkence yaptı. Çete üyeleri S.Y.’nin kız kardeşine tecavüz girişiminde bulunduktan sonra, cep telefonlarını ve 12 adet bileziğini gasp etti ardından Antalya ve İstanbul iline kaçtı.
S.Y.’nin ailesinin şikâyeti üzerine harekete geçen polis, söz konusu kişilerin kuyumcu soygununu gerçekleştiren kişiler olduğunu tespit etti. Polis, olayda kullanılan lüks cip Antalya’da ele geçirdi. Cipin bagajından soygunda kullanılan Kaleşnikof tüfek, iki adet pompalı tüfek, çok sayıda tabanca ile mermiler ve kar maskeleri ele geçirildi. Düzenlenen operasyonlarda örgüt lideri F.B. ile birlikte tahliye edilen S.Y.’nin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan F.B. ve S.Y.’nin de aralarında bulunduğu 8 zanlı tutuklandı.