Gündem Hırsızlık zanlısı özel ekiple yakalandı

Hırsızlık zanlısı özel ekiple yakalandı

13.04.2016 - 14:10 | Son Güncellenme:

Kırşehir'de 29 hırsızlık olayını çözmek için oluşturulan özel ekibin takibiyle yakalanan zanlının evinde, ziynet eşyaları ile çok sayıda masa ve dizüstü bilgisayar, tablet, cep telefonu, kredi kartı ve özel eşya ele geçirildi

Hırsızlık zanlısı özel ekiple yakalandı

Kırşehir'de, 29 ev ve iş yerinden hırsızlık yaptığı ileri sürülen zanlı, kurulan özel ekibin çalışmasıyla suçüstü yakalandı.

Haberin Devamı

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki farklı mahallelerde arka arkaya meydana gelen hırsızlık olaylarının faillerini yakalamak için çalışma başlattı.

Sivil polislerden oluşturulan 2 ayrı özel ekip, daha önce hırsızlık yapılan ev ve iş yerlerinden kamera görüntülerini alarak teknik takibe başladı. Bir kişinin 40 EL 602 plakalı bir otomobille gecenin ilerleyen saatlerinde mahalle aralarında dolaştığını fark eden ekipler, aracı takibe aldı.

Görüntülerden, otomobildeki T.Ü'nün (22) daha önceki hırsızlık olaylarına karışan zanlı olduğunu tespit eden ekipler, takibi sürdürdü. 29 ikamette hırsızlık yaptığı ileri sürülen T.Ü, Yenice Mahallesi'ndeki bir evin balkonundan çıkarken yakalandı.

Haberin Devamı

T.Ü'nün üzerinde, girdiği evden aldığı tespit edilen bin 100 lira para ve ziynet eşyaları çıktı. T.Ü'nün otomobili ve Kuşdilli Mahallesi'ndeki evindeki aramada, çeşitli ikametlerden çalındığı belirlenen ziynet eşyaları ile çok sayıda masa ve dizüstü bilgisayar, tablet, cep telefonu, mini televizyon, oto teybi, özel yapım tespih, kredi kartı ve özel eşya ele geçirildi.

Çalıntı eşyalar, sahiplerine teslim edildi.

Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından "ikametten ve iş yerinde hırsızlık, hırsızlık amaçlı konut dokunulmazlığını ihlal, resmi belgede sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edildi.