Kütahya HİSARCIK’TA “BİLİNÇLİ AİLE, DUYARLI GENÇLİK KONFERANSI”

HİSARCIK’TA “BİLİNÇLİ AİLE, DUYARLI GENÇLİK KONFERANSI”

18.04.2015 - 14:24 | Son Güncellenme:

.

HİSARCIK’TA “BİLİNÇLİ AİLE, DUYARLI GENÇLİK KONFERANSI”

Hisarcık Mesleki Yüksek Öğrenimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği “Bilinçli Aile, Duyarlı Gençlik” konulu konferans düzenledi.
Meslek Yüksek Okulu M.Ali Tahtalı Amfisinde düzenlenen ve konuşmacı olarak Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan’ın katıldığı “Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik” konulu konferansa öğrencilerin ve ailelerin ilgisi yoğun oldu.
Sıtkı Aslanhan, konferansta yaptığı konuşmada bugün ülkenin pırıl pırıl gençlerinin uyutulduğunu, uyuşturulduğunu ve anestezi edilmiş durumda olduğunu söyleyerek,” Kalbimizi, ciğerimizi söküyorlar, inancımızı, kültürümüzü siz gençlerin geleceğini çalıyorlar ama benim gençliğim hala uyumaya devam ediyor. Artık uyanma vakti geldi. Uyanalım, giden bizim ülkemiz, sizin geleceğiniz.” dedi.
Aslanhan, “Yeryüzünde yaşayan bütün insanlar bu hayatta mutlu ve başarılı olmak istiyorlar. Sabah erken kalkıyor, gün boyu çalışıyor, yoruluyoruz. Öğrenciler derslerle, hocalarıyla, aileleriyle boğuşuyorlar. Büyükler hanımlarla beylerle boğuşuyorlar. Ama akşam başımızı yastığa koyduğumuzda geçirdiğimiz aylara, yıllara baktığımızda pekte mutlu olmadığımızı görüyoruz. Oysa bugün insanlar geçmişe göre daha çok para kazanıyorlar, ama bugün hepimiz geçmişe göre daha mutsusuz. Geçmişe göre daha büyük ve lüks evlerde oturuyoruz ama mutsuzuz. Günümüzde evlerimizde artık ikişer üçer televizyon var. Misafirlikler bile dizilere göre belirleniyor. Misafirlikten ayrılışlar reklam aralarına göre yapılıyor.” diye konuştu.
Ailelere çocuklarına helal lokma yedirmeleri konusunda uyarılarda bulunan Aslanhan, Hoca Efendi Mehmet Zahit Kotku’nun “Lokma geldiği yere hizmet eder.” Sözünü hatırlatarak, haramdan gelen lokmanın harama, helalden lokmanın ise helale hizmet edeceğini söyledi.
Programın sonunda konuşmacı Sıtkı Aslanhan’a Hisarcık Mesleki Yüksek Öğrenimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Var tarafından plaket takdim edildi.
Program, Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan’ın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.(MA-EFE)