Kütahya Hisarcık'ta Jeotermal Sera Kurulumuna Başlandı

Hisarcık'ta Jeotermal Sera Kurulumuna Başlandı

17.11.2017 - 11:59 | Son Güncellenme:

.

Hisarcıkta Jeotermal Sera Kurulumuna Başlandı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde ‘2017 yılı Örtü Altı Tarımını Geliştirme’ projesi kapsamında Sefaköy’de belediyeye ait sahada iki adet jeotermal seranın kurulumuna başlandığı bildirildi.
Hisarcık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seher Sibel Var, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı İl Özel İdaresi kaynaklı, ‘2017 yılı Örtü Altı Tarımını Geliştirme’ projesi kapsamında Sefaköy’de belediye ait mülk üzerinde 540 metrekare iki adet toplamda bin 80 metrekare jeotermal sera kurulumu çalışmalarına başlandığını söyledi.
Var,”Hisarcık’ta bir ilk olacak jeotermal sera kurulumu ile girişimcilere ve ilçe çiftçilerimize örnek teşkil etmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda sera kurulumu gerçekleştirildikten sonra çiftçilerimize teknik personellerimizce uygulamalı eğitim çalışmaları da planlanmaktadır. Projenin ilçemize kazandırılmasında büyük payı olan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Ender Muhammed Gümüş’e, projenin tatbik edileceği sahayı sağlayan Belediye Başkanımız Fatih Çalışkan’a, AK Parti İlçe Başkanı Ali Var’a ile İl Genel Meclisi Üyelerimiz Mustafa Şen ve İbrahim Kılıç’a çok teşekkür ederim. İlçemiz için hayırlı olsun” dedi.(MA-EFE)