Balıkesir HİSARCIKLIOĞLU BANDIRMA’DA

HİSARCIKLIOĞLU BANDIRMA’DA

07.01.2016 - 10:30 | Son Güncellenme:

.

HİSARCIKLIOĞLU BANDIRMA’DA

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı’ğı ziyaret etti.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Bandırma Ticaret Odası’nı ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Kılkışlı, ’’Sevdiğim insanları görmek beni çok mutlu etti. İnşallah bundan sonra Bandırma’ya daha sık gelirsiniz. Bizi onurlandırdınız. Tekrar hoş geldiniz diliyorum’’ dedi.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise, ’’Sevgili Bandırma Ticaret Odamızın değerli kardeşimi ve hepinizi şahsım olarak saygı ile selamlıyorum. Öncelikle benim Bandırma’ya 7. gelişim. Bandırma’ya gelişim bu binanın açılışıydı. Biz başkanınızı çok seviyoruz. Özellikle bu makamlar yapmış olduğumuz görevler itibarıyla buraları alma makamı değil verme makamı. Bandırma herşeyin en iyisini hakediyor. Bandırma aslında bir il hüviyetinde. Birçok ilin önünde. Bandırma’nın gerek ekonomik seviyesi gerek okumuşluğu gerek ekonomiye yapmış olduğu katkılardan dolayı en önde gelenlerden. Mehmet Başkanla Ticaret odaları konseyinde beraber çalışıyoruz. Aynı zamanda 10 ülkenin teşkil ettiği Eko Ticaret Sanayi Odası’nda yönetim kurulunda beraber çalışıyoruz. Bandırma olarak eğitim seviyesi Balıkesir’in önünde. Son 5 yıla baktığımızda nüfus artışı noktasında da Bandırma Balıkesir’in üstünde. Balıkesir’in nüfusu yüzde 4 artarken Bandırma’nın nüfusu yüzde 10 artmış. Bu aslında önümüzdeki dönemde Bandırma’nın Türkiye ekonomisine oynayacağı rolü ortaya koyuyor. Türkiye’deki ilçelerdeki üç üniversiteden biri Bandırma’da. Bandırmamıza Onyedi Eylül Üniversitesi hayırlı ve uğurlu olsun. Aslında bizim gerek gıdada gerek tarımda gerek hayvancılıktaki oynayacağı rolün katkı sağlaması ve katma değer artırılması noktasında Bandırma’nın çok katkı sağlayacağına inanıyorum. Özellikle Bandırma 2 saat sonra hemen İstanbul’da. En büyük avantajlarından bir tanesi bu. Bu açıdan bende Odalar Birliği olarak üzerime düşen her türlü desteği sizlerle beraber olduğumu söylemek isterim’’ dedi.
Toplantı sonrası Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Bandırma’ya gelişinden ve katkılarından dolayı plaket verdi.